Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΈβρος: Συνεχίζεται η έκτακτη χρηματοδότηση στις πυρόπληκτές περιοχές

Έβρος: Συνεχίζεται η έκτακτη χρηματοδότηση στις πυρόπληκτές περιοχές

Συνέχεια στην έκτακτη χρηματοδότηση προς τους δήμους του Έβρου, για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές επιπτώσεις των πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2023, σε δίκτυα και υποδομές δίνεται από την κυβερνητικής επιτροπής κρατικής αρωγής.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, Αρμόδιου για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, του Γενικού Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Δημήτρη Σκάλκου, και μετά από εισήγηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023, η πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, στον άξονα προτεραιότητας 2.4 «Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων», με τίτλο «Πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού V», η οποία αφορά έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 32,18 εκατ. ευρώ (ΑΔΑ: ΡΞΔΧ46ΜΤΛ6-1ΩΟ).

Κατόπιν της νέας πρόσκλησης, η νέα χρηματοδότηση προς Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ανέρχεται σε 4,10 εκατ. ευρώ, προκειμένου οι ΟΤΑ να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις πρόσφατων φυσικών καταστροφών. Συγκεκριμένα:
• 1.800.000 ευρώ προς το Δήμο Αλεξανδρούπολης για έργα αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων και σχετικές μελέτες για περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
• 300.000 ευρώ προς το Δήμο Σουφλίου για αποκαταστάσεις σε δίκτυα και υποδομές από φυσικές καταστροφές στην Τοπική Κοινότητα Ρούσσας.
• 2.000.000 ευρώ προς την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης για αποκαταστάσεις ζημιών από πυρκαγιά σε υποδομές και δίκτυα.

Αθροιστικά, λοιπόν, μέχρι σήμερα, η έκτακτη χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ της Περιφέρειας, για τη διαχείριση, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών μετά τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2023 ανέρχεται στα 7.600.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 2.050.000 ευρώ αφορούν το Δήμο Αλεξανδρούπολης, 800.000 ευρώ αφορούν το Δήμο Σουφλίου, 200.000 ευρώ αφορούν το Δήμο Σαμοθράκης, 2.000.000 ευρώ αφορούν την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης. Επίσης, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση και διαχείριση των φυσικών καταστροφών, αλλά και τις παρεμβάσεις προσωρινής αποκατάστασης αυτών, έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 2.550.000 ευρώ, εκ των οποίων 1.220.000 ευρώ για στοχευμένα έργα αντιμετώπισης και αποκατάστασης περιοχών του Έβρου.

Πηγή:thrakinea.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα