Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΥπολειτουργεί η εστίαση στη Θεσσαλονίκη

Υπολειτουργεί η εστίαση στη Θεσσαλονίκη

Ένα βήμα πριν το “black out” ο κλάδος της εστίασης στη Θεσσαλονίκη. Οι αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος σε συνδυασμό με την υποτονική κίνηση που καταγράφεται στις επιχειρήσεις οδηγούν σε απόγνωση τους καταστηματάρχες, παρά την πρόσφατη επαναφορά της μουσικής και την απελευθέρωση του ωραρίου.

«Τα εστιατόρια και τα καφέ της Θεσσαλονίκης υπολειτουργούν» δήλωσε στον Focus γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ ν. Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί με μελανά χρώματα.

Σημείωσε δε, ότι από τότε που εφαρμόστηκε το μέτρο της παραμονής των ανεμβολίαστων πελατών μόνο στους εξωτερικούς χώρους και με την υποχρέωση διενέργειας rapid test «υπήρξε πτώση του τζίρου τουλάχιστον 80% για τις καθημερινές και 50% για τα Σαββατοκύριακα, κάτι που ισχύει και αυτό το διάστημα».

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι, στο μεταξύ, και οι επιχειρηματίες που διαθέτουν ελάχιστα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο των καταστημάτων τους με αποτέλεσμα να μη μπορούν να εξυπηρετήσουν ικανό αριθμό πελατών, είτε ανεμβολίαστων, είτε καπνιστών. «Υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν έχουν καν εξωτερικό χώρο» σημείωσε ο κ. Επιτροπίδης.

Ανέφερε ότι η κρατική βοήθεια όσον αφορά στην αύξηση του ρεύματος είναι «μηδαμινή». «Στα 1.000 ευρώ η βοήθεια από το κράτος είναι από 40 έως 70  ευρώ. Σε κάποιον που ερχόταν 1.000 ευρώ ο λογαριασμός του ρεύματος μηνιαίως και τώρα του ήρθε 2.000 ευρώ, το κράτος βοηθάει με 50 ευρώ», υπογράμμισε.
«Για να μπορέσουν να σταθούν οι επιχειρήσεις και το 2022 όρθιες, ζητάμε από την κυβέρνηση μέτρα τα οποία δεν θα της επιφέρουν κανένα κόστος, να αφήσουν με rapid test τους ανεμβολίαστους να εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους» τόνισε ο κ. Επιτροπίδης.
«Από τη στιγμή που κάνουν rapid test γιατί να μην μπουν μέσα;» αναρωτήθηκε σημειώνοντας ότι το εν λόγω μέτρο επέφερε «τρομερή οικονομική καταστροφή στις επιχειρήσεις της εστίασης».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα