Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤράπερ με στίχους για βία και ναρκωτικά στο φεστιβάλ του δήμου Θεσσαλονίκης...

Τράπερ με στίχους για βία και ναρκωτικά στο φεστιβάλ του δήμου Θεσσαλονίκης (Video)

Για δημιουργική σκέψη κάνει λόγο η αντιδήμαρχος πολιτισμού του Κ. Ζέρβα

Για την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να προσκαλέσει στο καλοκαιρινό φεστιβάλ της πόλης τον τράπερ Dani Gambino, μίλησε στη Βεργίνα Τηλεόραση και την εκπομπή «Περιφερειακή Όραση» με τη δημοσιογράφο Θεοδώρα Απότα, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη.

Η κ. Καραγιάννη ρωτήθηκε για ποιο λόγο κλήθηκε να μετέχει στο φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης  ένας τραγουδιστής με στίχους, οι οποίοι μπορούν να ερμηνευθούν ως υπέρ της βίας κατά των αστυνομικών, αλλά και ως υπέρ της διακίνησης των ναρκωτικών στα σχολεία όπως: «Το υπόσχομαι μάνα στον πρώτο ΜΑΤα που θα δω θα είναι κάτω από μαχαιριά», «Πες όλη τη διμοιρία θα τους καίμε δύο-δύο», «Ο πιτσιρικάς γουστάρει τον έκανα μάγκα, Σπρώχνει πίσω απ’ το σχολείο σακούλια με μαύρα», ενώ σίγουρα προβληματίζει ο στίχος «Να δω τον Κυριάκο να πέφτει ορόφους στο τέλος να μένουνε μόνο ζουμιά», που πιθανότατα αναφέρεται στον πρώην πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης  απάντησε ότι «Στην τέχνη δεν υπάρχουν όρια. Και ειδικά όταν στην καλλιτεχνική δημιουργία υπάρχει πρόκληση, όπως αυτοί οι στίχοι που αναφέρετε, προκαλείς στο θεατή μια δημιουργική σκέψη και αναζήτηση, η οποία πολλές φορές στην τέχνη είναι το ζητούμενο και αυτά που ακούμε δεν σημαίνει ότι είναι προτροπή για μια βία, για μια άρνηση, αλλά για προβληματισμό».

Δείτε τι είπε η κ. Καραγιάννη: 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα