Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΤαυτοποιήθηκαν Ρομά που προέβαιναν σε διαρρήξεις - Είχαν κλέψει ακόμα και δοχεία...

Ταυτοποιήθηκαν Ρομά που προέβαιναν σε διαρρήξεις – Είχαν κλέψει ακόμα και δοχεία ελαιόλαδων

Ταυτοποίηση από τις αστυνομικές αρχές τέσσερις Ρομά οι οποίοι είχαν προβεί σε διαρρήξεις σπιτιών σε Καλαμαριά, Πυλαία και Τούμπα με λεία περισσότερα από 17.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τέσσερα άτομα ηλικίας 34, 34, 30 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι δράστες μετέβαιναν κυρίως κατά τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες στα σπίτια που είχαν βάλει στόχο με την χρήση οχήματος ιδιοκτησίας του 23χρονου. Ακολούθως με την μέθοδο της αναρρίχησης ανέβαιναν στα μπαλκόνια και σπάζοντας είτε τις κεντρικές θύρες σε οικοδομές, είτε την μπαλκονόπορτα, έμπαιναν στο εσωτερικό και αφαιρούσαν κοσμήματα, μικρά χρηματικά ποσά, ενώ σε μια περίπτωση αφαίρεσαν δοχεία ελαιόλαδων. Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο του reportazdromou.gr, φαίνεται μία διάρρηξη οικίας τα μεσάνυχτα τις 13/01/2022, στο οποίο εμφανίζονται οι 2 από τους 4 δράστες να παραβιάζουν την κεντρική πόρτα της οικοδομής με αιχμηρό αντικείμενο και να μεταφέρουν κατά την διαφυγή τους τα δοχεία με λάδι και μερικά κοσμήματα.

Επισημένεται πως οι συγκεκριμένες παράνομες πράξεις τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2022 με τη λεία τους να ανέρχεται συνολικά σε 17.935 ευρώ. Παράλληλα σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, κάποια εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν από έναν εκ των παθόντων και του αποδόθηκαν. Σημειώνεται ότι, οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή:reportazdromou.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα