Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣε γραφή Braille πλέον οι πινακίδες των υπηρεσιών του δήμου Χαλκηδόνος

Σε γραφή Braille πλέον οι πινακίδες των υπηρεσιών του δήμου Χαλκηδόνος

- Advertisement -

Στην τοποθέτηση ανάγλυφων πινακίδων με γραφή Braille προέβη ο δήμος Χαλκηδόνας έξω από τα γραφεία των υπηρεσιών, για την διευκόλυνση της εξυπηρέτησης πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος “Η πρωτοβουλία μας αυτή αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για την προώθηση της προσβασιμότητας και της ισότητας στην κοινωνία μας. Αποφασίσαμε να προσθέσουμε αυτές τις πινακίδες έξω από κάθε γραφείο των Υπηρεσιών μας ώστε να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας με οπτική αναπηρία. Η εγκατάσταση των πινακίδων με γραφή Braille δημιουργεί ένα περιβάλλον που είναι προσβάσιμο για όλους”. Παράλληλα ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρει ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών του δήμου με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των συνδημοτών με αναπηρία.

Επισημένεται ότι η γραφή Braille αποτελείται από ένα σύνολο ανάγλυφων συμβόλων, τα οποία αναπαριστούν γράμματα, αριθμούς, σημεία στίξης και άλλες συνήθεις λέξεις και φράσεις. Τα άτομα μπορούν να αναγνωρίσουν αυτά τα σύμβολα με την αίσθηση των χεριών τους, και να τα αποκωδικοποιήσουν.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα