Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΠόρτο Καρράς: Το πόρισμα του συμβούλου για την πώληση στον Σαββίδη

Πόρτο Καρράς: Το πόρισμα του συμβούλου για την πώληση στον Σαββίδη

Παραμένει ως έχει το καθεστώς σε σχέση με το Πόρτο Καρράς και την πώλησή του από την Τεχνική Ολυμπιακή στον Ιβάν Σαββίδη, η οποία έχει ολοκληρωθεί ήδη από την περασμένη χρονιά.

Τα παραπάνω επισημαίνουν αρμόδιες πηγές στο Νewmoney, μετά το πόρισμα του ανεξάρτητου συμβούλου, σύμφωνα με το οποίο, από το συνολικό τίμημα των 168,9 εκατ. ευρώ θα πρέπει να εκπέσουν 70,78 εκατ. ευρώ για χρηματοοικονομικές και λοιπές υποχρεώσεις.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υφίσταται θέμα να ανατραπεί η πώληση του Πόρτο Καρράς κι ότι η μεταβίβαση των μετοχών και ακινήτων έχει ήδη ολοκληρωθεί στην Belterra Investments συμφερόντων του ομίλου Σαββίδη. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση μεταξύ των δύο μερών, σε περίπτωση που κάποιος από τους συμβαλλομένους προβάλλει αντιρρήσεις σε σχέση με το τελικό πόρισμα του συμβούλου, μπορεί να απευθυνθεί σε έτερο σύμβουλο με βάση και τη σχετική διαδικασία.

Εξέλιξη για την οποία φαίνεται ότι προϊδεάζει από την πλευρά της εμμέσως πλήν σαφώς, ο όμιλος Στέγγου με τη μητρική του ομίλου Τεχνική Ολυμπιακή να δηλώνει επισήμως ότι «εξετάζει το πόρισμα τους συμβούλου και θα προβεί σε κάθε ενέργεια σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις συμβάσεις αγοραπωλησίας των μετοχών των πωληθέντων εταιρειών σε διασφάλιση των δικών της συμφερόντων και των μετόχων της».

Το πόρισμα, γνωστοποίησε χθές η εισηγμένη στο Χ.Α. και σύμφωνα με αυτό, το τελικό τίμημα της πώλησης ανέρχεται σε 98,1 εκατ. ευρώ, ενώ από τα ποσά που πρέπει να εκπέσουν του τιμήματος έχουν ήδη αποδεσμευτεί από τον λογαριασμό μεσεγγύησης υπέρ των αγοραστών 64,56 εκατ. ευρώ (εξ αυτών 47,8 εκατ. ευρώ αφορά ομολογιακό δάνειο και ποσό 16,7 εκατ. ευρώ λοιπές υποχρεώσεις).

Την ίδια στιγμή ο όμιλος Σαββίδη ετοιμάζεται για την επαναλειτουργία του Πόρτο Καρράς, που αν και είχε ανακοινωθεί για τις 29 Απριλίου, φαίνεται ότι μετατίθεται κατά πάσα πιθανότητα προς τα πίσω λόγω των επιδημιολογικών συνθηκών και της πανδημίας. Για τη φετινή χρονιά όπως και για την επόμενη, το ιστορικό συγκρότημα της Χαλκιδικής θα λειτουργήσει με βάση τις βελτιώσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εκτεταμένες εργασίες για την ανακαίνιση του συγκροτήματος έως το 2025 με ένα κονδύλι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Για την επαναλειτουργία φέτος, η Belterra Investments έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση των φθορών στο συγκρότημα και ‘’lifting’’ στους περιβάλλοντες χώρους, ενώ ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα