Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠροχωρά το πλάνο ανάπλασης της ΔΕΘ - Εκκίνηση έργων το 2026

Προχωρά το πλάνο ανάπλασης της ΔΕΘ – Εκκίνηση έργων το 2026

- Advertisement -

Προχωρά το πλάνο ανάπλασης της ΔΕΘ, καθώς αναμένεται η έναρξη της διαδικασίας προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού, με τις εργασίες κατασκευής του έργου να εκτιμώνται στα πέντε χρόνια, αρχής γενομένης το 2026, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ3 ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με το πλάνο το 60% της έκτασης θα μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο με πυκνή φύτευση μετά από συμφωνία με τον δήμο Θεσσαλονίκης. Το νέο εκθεσιακό κέντρο θα δημιουργηθεί γύρω από το Παλαί ντε Σπορ και αναμένεται να είναι το πιο βιοκλιματικό της Ευρώπης όταν ολοκληρωθεί. Μέσα στο 2025 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και το δεύτερο εξάμηνο του 2026 αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα της ανάπλασης.

Για το πρότζεκτ θα απαιτηθούν συνολικές επενδύσεις ύψους €300.000.000, με την συμμετοχή του δημοσίου να ξεπερνά το 1/3 του προϋπολογισμού του έργου. Στην γωνία Αγγελάκη με Εγνατία θα δημιουργηθεί ξενοδοχείο με υπόγειο πάρκινγκ 1.300 θέσεων στάθμευσης.Παράλληλα, θα αναδειχθούν εγκαταστάσεις, που θα ενισχύσουν τη σύγχρονη πολιτιστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης όπως το Μουσείο MOMus, το Μουσείο Ιστορίας ΔΕΘ και το Παλαί Ντε Σπορ. Τέλος ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΘ-HELEXPO διασφαλίζεται οριστικά, καθώς η εταιρεία παραμένει 100% θυγατρική του Υπερταμείου.

Πηγή:ertnews.gr

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα