Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΠρογραμματισμένη άσκηση εκκένωσης λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή της δενδροφυτείας Συκεών

Προγραμματισμένη άσκηση εκκένωσης λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή της δενδροφυτείας Συκεών

Άσκηση εκκένωσης λόγω πυρκαγιάς έχει προγραμματιστεί στις 9:00  το πρωί της Δευτέρας 22 Απριλίου στο δημοτικό άλσος της δενδροφυτείας Συκεών, επί τη βάσει συγκεκριμένου σεναρίου στο πλαίσιο του σχεδίου “Ιόλαος” της πρώτης πανελλαδικά άσκησης απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς.

Κατά την διάρκεια της άσκησης οι συμμετέχοντες θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να απομακρυνθούν από την εστία της πυρκαγιάς και να βρεθούν μαζί με όλα τα μέλη του νοικοκυριού τους σε ασφαλές σημείο προκειμένου να τους παρασχεθεί ιατρική βοήθεια αν αυτό είναι απαραίτητο. Μαζί τους θα απομακρυνθούν από το σχολείο τους και οι και οι μαθήτριες του 3ου γυμνασίου Φωκά, του 1ου, 2ου και 5ου δημοτικού Συκεών μαζί με τους δασκάλους και τις δασκάλες τους. Οι άνεμοι θα πνέουν δυνατοί και θα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την προσπάθειά τους.

Της άσκησης προηγήθηκε ενημερωτική σύσκεψη παρουσία δημοτικών και τοπικών συμβούλων των Συκεών με αντικείμενο την πυροπροσασία στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής ενότητας Συκεών και παράλληλα έγινε ενημέρωση σχετικά με την άσκηση της Δευτέρας. Σε δεύτερη σύσκεψη στην οποία κλήθηκαν οι περίοικοι, ο αν. προϊστάμενος πολιτικής προστασίας του δήμου, κ. Μηνάς Μοναστηρίδης παρουσίασε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την άσκηση.

Αναφερόμενος στην άσκηση ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, κ. Σίμος Δανιηλίδης τόνισε την σημασία της προετοιμασίας τόσο του δήμου όσο και των δημοτών και κατοίκων απέναντι στις πυρκαγιές ειδικά φέτος που η θερμοκρασία είναι ήδη υψηλή, τόνισε την αξία της άσκησης που θα γίνει τη Δευτέρα για τον ενημέρωση των πολιτών και τον συντονισμό τους με την πυροσβεστική και τις υπηρεσίες του δήμου. “Σε ανάλογα φαινόμενα η πρώτη αντίδραση έχει ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξή τους γι’ αυτό οι κινήσεις μας πρέπει να είναι μελετημένες και οι δημότες και οι δημότισσες μας ενημερωμένοι από πριν”. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, κ. Ιωάννης Ζαρίφης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στις ενημερωτικές συναντήσεις για την ευαισθησία τους και τους καλεί όλες και όλους να είναι εκεί το πρωί της Δευτέρας.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας

 


 

Διαβάστε Ακόμα