Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟ Γ.Σ. Ηρακλής στην αγκαλιά της Ευρώπης - Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και...

Ο Γ.Σ. Ηρακλής στην αγκαλιά της Ευρώπης – Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και Διεθνής Επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη

Ο Γ.Σ. Ηρακλής στην αγκαλιά της Ευρώπης!

Το προηγούμενο Σάββατο [20.04.2024], η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με το Development Center for Youth του Βελιγραδίου, επισημοποιώντας τη συμμετοχή του Συλλόγου στο πρώτο του ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με τίτλο “Life Champions 2.0: We are all champions”, του UEFA Foundation for Children.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αντιπροσωπεύει την αφετηρία μιας νέας εποχής που έχει περάσει ο Γ.Σ. και αντανακλά την δέσμευσή του για τη συνέχιση της ανάπτυξης και της προώθησης του αθλητισμού και της εκπαίδευσης μέσα από διεθνείς συνεργασίες που ενισχύουν, όχι μόνο την αθλητική κοινότητα της πόλης, αλλά τοποθετούν επίσης τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στον Αθλητικό και Πολιτιστικό Πολυχώρο των Χορτατζήδων έναν μεγάλο αριθμό προπονητών/τριων από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Η παρουσία τους αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία διεθνοποίησης του Συλλόγου μας και μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε ιδέες, εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές προπονητικής.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα συγκεντρώνει 20 εταίρους από 10 Ευρωπαϊκές χώρες και διαφορετικούς τομείς (αθλητισμός, νεολαία, έρευνα και εκπαίδευση), για να συμβάλουν από κοινού στην προώθηση της έννοιας της εκπαίδευσης μέσα από τον αθλητισμό. Μέσα από διάφορες αθλητικές-εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σκοπεύουμε να συμπεριλάβουμε περισσότερα από 2.000 παιδιά και νέους/ες και πάνω από 50 προπονητές/τριες ποδοσφαίρου.

🇪🇺Το concept “Creating Life Champions” αναπτύσσεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής [European Commission], μέσω του προγράμματος Erasmus + στον τομέα του αθλητισμού και του Ιδρύματος της UEFA για τα Παιδιά [UEFA Foundation for Children], συγκεντρώνοντας φορείς από τους τομείς του αθλητισμού, της εκπαίδευσης και της νεολαίας, από ήδη 11 χώρες αυτή τη στιγμή.

Γνωρίζοντας ότι ο αθλητισμός είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για τη δημιουργία θετικών αξιών στην κοινωνία μας, και πιστεύοντας βαθιά ότι η αποστολή του είναι κάτι πολύ περισσότερο από τον πρωταθλητισμό, με αυτό το πρόγραμμα στοχεύουμε να ενισχύσουμε τον παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό ρόλο, που πρέπει πρώτα απ’ όλα να παίζει ο αθλητισμός, ο οποίος έχει περάσει στο περιθώριο λόγω της άκρατης εμπορευματοποίησης του.  Ως συνέχεια και επέκταση του έργου “Life Champions”, το οποίο εστίαζε στην ανάδειξη του παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού ρόλου των προπονητών/τριων ποδοσφαίρου των νεότερων κατηγοριών, αυτό το πρόγραμμα σχεδιάζει να συνεχίσει την εκπαίδευση του προπονητικού προσωπικού, προσθέτοντας αυτή τη φορά μια ακόμη ειδική υποκατηγορία – προπονητές γυναικών ποδοσφαιρικών τμημάτων που ασχολούνται με κορίτσια και νεαρές γυναίκες, και την καθιέρωση της συνεργασίας ανδρικών και γυναικείων τμημάτων. Πρόθεσή μας είναι να προωθήσουμε την ενεργό συμμετοχή, την προβολή και την αποδοχή των κοριτσιών και των γυναικών ειδικότερα, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες/ουσες να υιοθετήσουν τις θετικές αρχές της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό και σε όλους τους άλλους τομείς της ζωής. Έτσι ενδυναμώνουμε και ενθαρρύνουμε, πρώτα απ’ όλα, τους προπονητές/τριες των νεότερων κατηγοριών, ώστε να καταφέρουν να διατηρήσουν την εστίαση τους στην ουσία του αθλητισμού, συμβάλλοντας μακροπρόθεσμα σε ολόκληρη την κοινωνία – στην κοινωνικοποίηση, την ένταξη, την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη, τη μάθηση, την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, την ισότητα των φύλων, την καταπολέμηση του ρατσισμού, του σεξισμού και τις μισαλλοδοξίας.

ΒΙΝΤΕΟ

Για περισσότερες φωτογραφίες δείτε την δημοσίευση του ΓΣ Ηρακλής

Διαβάστε παραπάνω για το πρόγραμμα εδώ

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του Development Center for Youth εδώ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα