Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΟι κρυμμένοι θησαυροί της Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

Οι κρυμμένοι θησαυροί της Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

Τόσο γνωστή, αλλά και τόσο ανεξερεύνητη, η Καλαμαριά διαρκώς μας εκπλήσσει με τους κρυμμένους θησαυρούς της.

Ξεκινώντας από το Μουσείο Φωτογραφίας μπορεί να ανακαλύψει κάποιος την ιστορία αυτού του τόπου, αποτυπωμένη σε 40.000 φωτογραφίες τους 19ου και του 20ου αιώνα, μέσα από τον φακό των σημαντικότερων Ελλήνων φωτογράφων, που αποκαλύπτουν ηθογραφικές, τοπιογραφικές και ιστορικές πτυχές της Μεσόγειου.  Ταυτόχρονα αποτυπώνονται μνημεία, τοπία, αλλά και άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή και σε εξαιρετικές καταστάσεις. Το Μουσείο Φωτογραφίας, δημιουργήθηκε από τον αείμνηστο Χρήστο Καλεμκερή, αναγνωρισμένο συλλέκτη και ειδικό της συλλεκτικής φωτογραφίας, ο οποίος το 2001, το δώρισε στον Δήμο Καλαμαριάς.

Συνεχίζοντας το ταξίδι της εξερεύνησης μέσα στον χρόνο, και παραμένοντας στον Δήμο Καλαμαριάς, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρώτο Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο. Σ’ αυτό φιλοξενούνται κάποια από τα επιτεύγματα του Ιπποκράτη, του Διόσκουρου και του Γαληνού, αλλά και σύγχρονων επιστημόνων, που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην φαρμακολογία. Μέσα από τα 3.000 αντικείμενα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά και το βιβλίο με τα άπαντα του Διοσκουρίδη, του διασημότερου φαρμακογνώστη- φαρμακολόγου της αρχαιότητας.

Περνώντας όμως το κατώφλι του 21ου αιώνα, το παρελθόν αφήνει τη θέση του στο παρόν, που έχει να προσφέρει διαφορετικά, αλλά εξίσου ενδιαφέροντα πράγματα . Ένας επίγειος παράδεισος, με καταρράκτες, ενυδρεία και λίμνες,  που φιλοξενούν 3.200 γιαπωνέζικα ψάρια Koi., αλλά και οι κήποι με τα σπάνια φυτά, όπως τα ιαπωνικά bonsai, αποτελεί άλλο ένα στολίδι της περιοχής. Πρόκειται για το σπίτι του κ. Μιχάλη Τσομπανίδη, που με ιδιαίτερο μεράκι έχει φτιάξει στη μονοκατοικία του στην Καλαμαριά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα