Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΟι καλύτεροι προορισμοί για χειμερινές διακοπές κοντά στη Θεσσαλονίκη

Οι καλύτεροι προορισμοί για χειμερινές διακοπές κοντά στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη, σίγουρα, είναι μία και μοναδική και θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για τις ατέλειωτες ομορφιές της.

H νύμφη του Βορρά, προσφέρεται τόσο για καλοκαιρινές όσο και για χειμερινές διακοπές, ωστόσο αν έχετε την ευκαιρία να την επισκεφτείτε κατά την χειμερινή περίοδο μην παραλείψετε να κάνετε ολιγοήμερες ή έστω μονοήμερες εξορμήσεις σε κάποιους από τους ξεχωριστούς προορισμούς που βρίσκονται κοντά της.

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Λουτρά Πόζαρ ή Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Αριδαίας, είναι ιαματικά λουτρά στο νομό Πέλλας, που πήραν το όνομά τους από τη λέξη Пожар που στα σλαβικά  σημαίνει φωτιά, πυρκαγιά ή θερμότητα. Στις μεταλλικές πηγές που αγγίζουν τους 37 βαθμούς κελσίου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν λουτροθεραπεία, να χαλαρώσουν και να αποφορτιστούν. Τα λουτρά είναι περικυκλωμένα από πράσινο. όπου κι αν στρέψετε το βλέμμα σας βλέπετε πυκνή βλάστηση, παρθένα φυσική ομορφιά που εντυπωσιάζει. Η ευρύτερη περιοχή των λουτρών είναι εξαιρετικά οργανωμένη, οπότε μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια πλειάδα καταλυμάτων και χώρων εστίασης για να απολαύσετε τον καφέ, το κρασί ή το φαγητό σας. Η φιλοξενία των ντόπιων είναι  εκπληκτική και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν από τους top χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς κοντά στη Θεσσαλονίκη, η έλευση τουριστών δεν έχει αλλοιώσει το χαρακτήρα των ανθρώπων του. Από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε στα Πόζαρ, θα νιώσετε ένα αίσθημα γαλήνης, ζεστασιάς και ξεκούρασης και σίγουρα δε θα θέλετε να φύγετε όταν φτάσει η ώρα της αναχώρησης.

ΠΑΛΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Ο γραφικός, διατηρητέος οικισμός Παλιός Άγιος Αθανάσιος, απέχει μόλις 33 χιλιόμετρα από την πόλη της Έδεσσας,κι αποτελεί τον απόλυτο χειμερινό προορισμό της Βόρειας Ελλάδας. Παρά το γεγονός ότι πριν χρόνια ο οικισμός είχε ερημώσει, μετά την κατασκευή του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμάκτσαλαν, οι κάτοικοι επέστρεψαν κι έδωσαν ζωή στο χωριό που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Η εκκλησία της Αναλήψεως, χτισμένη το 1700, πετρόχτιστα σπίτια και σοκάκια, συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό για ένα ταξίδι στο χρόνο. Αν είστε λάτρεις των χειμερινών σπορ, μπορείτε να επιλέξετε τον Άγιο Αθανάσιο για τη διαμονή σας καθώς απέχει ελάχιστα από το χιονοδρομικό κέντρο. Μάλιστα, το μέρος φημίζεται και για τη γαστρονομία του, με τα ντόπια κρέατα και τυριά να έχουν την τιμητική τους.

ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

Μόλις 100 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη, πλησίον της πόλης των Σερρών, βρίσκεται ο υδροβιότοπος της Λίμνης Κερκίνης. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας κι έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο. Στις όχθες της θα συναντήσετε νούφαρα, νεροβούβαλους και άγρια πουλιά. Η λίμνη προσφέρεται για ποικίλες δραστηριότητες όπως παρακολούθηση πτηνών, βόλτες με ποδήλατο, περιήγησε με βάρκες ή κανό ώστε να μην ενοχλούνται οι οργανισμοί που ζουν μέσα και γύρω από τη λίμνη. Το χωριό Κερκίνη, ο Λιθότοπος, η Άνω και Κάτω Πορόια, είναι μερικά από τα γραφικά χωριά κοντά στη λίμνη που διατηρούν αναλλοίωτα τα παραδοσιακά΄στοιχεία και τα οποία αξίζει να επισκεφτείτε. Αν βρεθείτε σε κάποια από τις δεκάδες ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής, μπορείτε να δοκιμάσετε μοναδικές συνταγές βασισμένες στο βουβαλίσιο κρέας και τα βουβαλίσια γαλακτοκομικά προϊόντα. Όλοι οι ξενώνες και τα καταλύματα γύρω από τη λίμνη αλλά και στα κοντινα΄χωριά έχουν εξαιρετικά υψηλές παροχές και προσφέρουν άριστη φιλοξενία.

ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

Στις πλαγιές του Κάτω Ολύμπου, με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο, ο Παλαιός Παντελεήμονας απέχει ελάχιστα από την πόλη της Κατερίνης και μόλις μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη. Τα χτισμένα από σμιλεμένη πέτρα κτήρια και σοκάκια του θα σας εντυπωσιάσουν. Ο οικισμός φαίνεται να παραμένει ανέγγιχτος από το χρόνο, μιας και διατηρεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, μέσα σε ένα τοπίο από καστανιές, πλατάνια και οξιές.Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το Λιτόχωρο, το Φαράγγι του Ενιπέα και το Κάστρο του Πλαταμώνα. Στον Παλαιό Παντελεήμονα θα έχετε ποικίλες επιλογές για φαγητό. Σε όλες τις ταβέρνες και τα εστιατόρια σερβίρεται καλομαγειρεμένο φαγητό και ψητά της ώρας κρέατα. Αποτελεί τον ιδανικό χειμερινό προορισμό, μια ανάσα από την πόλη της Θεσσαλονίκης κι ένα cozy μέρος για να περάσετε το Σαββατοκύριακό σας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα