Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΞεκινά η Βαλκανική Πλατεία στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινά η Βαλκανική Πλατεία στη Θεσσαλονίκη

Με… εσωτερικές αλλαγές στο πρόγραμμα και χρονική μετάθεση των συναυλιών αντιμετωπίσθηκαν τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στη φετινή Βαλκανική Πλατεία.

Έτσι οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν σήμερα, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου με τον Δημήτρη Μυστακίδη στη σκηνή, ενώ η συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα που είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στα Συμμαχικά θα γίνει τελικά στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης την ερχόμενη Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο των αλλαγών λόγω των καιρικών φαινομένων που πλήττουν και τη Θεσσαλονίκη αναβάλλεται και η αποψινή συναυλία της Ιουλίας Καραπατάκη η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, με τα εισιτήρια που είχαν εκδοθεί με τη σημερινή ημερομηνία να ισχύουν κανονικά.

Έτσι μπορεί ο καιρός να τα έχει κάνει… μούσκεμα αλλά οι διοργανωτές της Βαλκανικής Πλατείας, οι καλλιτέχνες και στο σύνολό τους οι συμμετέχοντες είναι έτοιμοι να χαρίσουν στο κοινό της πόλης ένα μοναδικό πολιτιστικό ταξίδι.

Το πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη θα μετατραπεί για μια ακόμη χρονιά σε ένα πολύχρωμο πολυπολιτισμικό μωσαϊκό στο οποίο θα συναντηθούν μουσικές, γεύσεις, ιδέες και δημιουργίες από τη γωνιά του πλανήτη για την οποία ο ποιητής Νίκος Εγγονόπουλος έγραψε: “ Εδώ δεν είναι παίξε γέλασε, εδώ είναι Μπαλκάνια”.

Κορυφαία μουσικά σχήματα, τραγουδιστές, μουσικοί, χορευτές και εικαστικοί καλλιτέχνες από την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Κύπρο, θα φιλοξενηθούν στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης φιλοδοξώντας να χαρίσουν μοναδικές στιγμές στους θεατές.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με τον Κώστα Τριανταφυλλίδη, ο Δημήτρης Μπάσης και η Kalliope, η Ιουλία Καραπατάκη, ο Δημήτρης Μυστακίδης, οι “Baklava” (Βόρεια Μακεδονία), η Era Rusi και ο Ylli Baka (Αλβανία) θα βρεθούν στη σκηνή. Παίρνουν μέρος παραδοσιακά Χορευτικά Συγκροτήματα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών ενώ σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδος η Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου αφιερώνεται στη μεγαλόνησο.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων μη κερδοσκοπικές εθελοντικές, κοινωνικές και οικολογικές οργανώσεις αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, θα παρουσιάζουν τις δράσεις τους στους χώρους των περιπτέρων.

Ραντεβού με τα παιδιά δίνει η Παιδική σκηνή που θα λειτουργεί καθημερνά από τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης με ελεύθερη είσοδο και πλήθος εκδηλώσεων και εργαστηρίων: κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και ρούχα, διαδραστικά παιχνίδια, αγώνες δρόμου, παραστάσεις κουκλοθέατρου και θεάτρου σκιών, παιχνίδια περιπέτειας και πολλές ακόμα εκπλήξεις!

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Οι Δρόμοι των πεχλιβάνηδων», με θέμα το αρχέγονο άθλημα της πάλης που θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με τη φωτογραφική λέσχη του δήμου Παύλου Μελά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα