Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΝοτοπούλου: Εγκληματική αδιαφορία του Δ. Θεσσαλονίκης να διασφαλίσει την υγεία των εργαζομένων...

Νοτοπούλου: Εγκληματική αδιαφορία του Δ. Θεσσαλονίκης να διασφαλίσει την υγεία των εργαζομένων του

«Τη στιγμή που η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, δια του στόματος του λαλίστατου Δημάρχου της κ. Ζέρβα, εδώ και εβδομάδες, μας κουνά το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης που έχουν οι δημότες, γιατί δε συμμορφώνονται με τα μέτρα αυτοπροστασίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (αν και από τον Σεπτέμβριο περιχαρής υπερηφανεύεται στα τηλεοπτικά παράθυρα για το δήθεν επίτευγμα της covid-free Θεσσαλονίκης)», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί” και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η παράταξη:

“Τη στιγμή που η Θεσσαλονίκη -κατέχοντας τη θλιβερή πρωτιά σε θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού- θρηνεί εκατοντάδες απώλειες συνανθρώπων μας.

Τη στιγμή που το σύστημα υγείας και οι άνθρωποι, οι οποίοι με αυταπάρνηση το στηρίζουν έχουν ξεπεράσει εδώ και εβδομάδες τα όρια τους.

Τη στιγμή που η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, δια του στόματος του λαλίστατου Δημάρχου της κ. Ζέρβα, εδώ και εβδομάδες, μας κουνά το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης που έχουν οι δημότες, γιατί δε συμμορφώνονται με τα μέτρα αυτοπροστασίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (αν και από τον Σεπτέμβριο περιχαρής υπερηφανεύεται στα τηλεοπτικά παράθυρα για το δήθεν επίτευγμα της covid-free Θεσσαλονίκης).

Αυτήν την ίδια στιγμή στις 08-12-2020, 11μελές σχήμα της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί πρόβες για την εορταστική περίοδο, χωρίς να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, ήτοι χωρίς να διεξαχθεί στους συμμετέχοντες το προαπαιτούμενο rapid test, που θα πρέπει μάλιστα να επαναλαμβάνεται σε εβδομαδιαία βάση, όπως ρητώς προβλέπεται στις επικαιροποιημένες οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής προβών θεαμάτων – ακροαμάτων στην παράγραφο α’ περί αδειοδότησης προβών του ΥΠΠΟΑ/ΓΓΓΣΠ/680340/4109/2.12.2020, σύμφωνα με τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας.

Επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά την εγκληματική αδιαφορία της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να διασφαλίσει την υγεία των εργαζομένων του και να τους προστατέψει από τον κορωνοϊό.

Καλούμε τους αρμόδιους στον Δήμο Θεσσαλονίκης, αντί να μας κουνάνε το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης να αναλάβουν οι ίδιοι τις ευθύνες που τους αναλογούν, να συμμορφωθούν στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και να διασφαλίσουν την υγεία των εργαζομένων τους”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα