Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΝέες δράσεις κοινωνικής πολιτικής στο δήμο Θερμαϊκού

Νέες δράσεις κοινωνικής πολιτικής στο δήμο Θερμαϊκού

Μία σειρά δράσεων κοινωνικής πολιτικής σχεδιάζει και υλοποιεί ο δήμος Θερμαϊκού, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των δημοτών καθώς και τη στήριξη των πιο ευάλωτων πολιτών.

Για τις δράσεις που είναι στα «σκαριά» αλλά και για όσες ήδη υλοποιούνται  μίλησε στο seleo.gr ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Νεολαίας δήμου Θερμαϊκού, Χρήστος Τζίνας.

Ομάδα καταγραφής αστέγων

«Πρόκειται για μία ομάδα που θα συσταθεί για πρώτη φορά στο δήμο, εντός του Αυγούστου» αναφέρει συμπληρώνοντας ότι «θα αποτελείται από κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους και ενδεχομένως εθελοντές».

«Αν και», όπως τονίζει, «οι περιπτώσεις αστέγων είναι ελάχιστες, θέλουμε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας».

Η εν λόγω ομάδα, εξηγεί ο Χρ. Τζίνας, «θα αναλαμβάνει την προσέγγιση του άστεγου συμπολίτη μας και θα τον ρωτά αν επιθυμεί να αλλάξει περιβάλλον, ώστε να δώσει την έγκριση του. Έπειτα, θα κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες έτσι ώστε να μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον».

«Έρχεται» Δημοτικό Συμβούλιο Νέων

Με στόχο την ενεργοποίηση των νεότερων σε ηλικία δημοτών στα κοινά αλλά και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, ο δήμος Θερμαϊκού αναμένεται να συγκροτήσει Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. Θα αποτελείται από 33 άτομα συνολικά ενώ αίτηση εγγραφής θα μπορούν να υποβάλλουν όσοι δημότες ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 16-28 ετών.

«Το μητρώο εγγραφών θα ενεργοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου, πιστεύω ότι θα υπάρξει δυναμική ανταπόκριση» σημειώνει ο Χρ. Τζίνας τονίζοντας την ανάγκη «η νέα γενιά να έχει φωνή και να γνωμοδοτεί τη διοίκηση Τσαμασλή».

 «Πολίτης Θερμαικού» – 15331

«Υπάρχει ένας αριθμός τηλεφώνου που πρέπει να ξέρει κάθε κάτοικος του δήμου» δηλώνει ο Χρ. Τζίνας. Ο λόγος για τη γραμμή 15331, μέσω της οποίας «ο δήμος εξυπηρετεί καθημερινά 08:00 με 15:00 τους κατοίκους στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων που σχετίζονται με την ύδρεση, τα απορρίμματα, τον φωτισμό, την οδοποιία. Η κλήση στον πενταψήφιο αριθμό γίνεται με αστική χρέωση ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εγκατάστασης της εφαρμογής «πολίτης Θερμαϊκού» στο κινητό τηλέφωνο κάθε δημότη που επιθυμεί να υποβάλλει την αναφορά του».

Το Κέντρο Κοινότητας

Βρίσκεται στην οδό Ανθέων 47, στην Περαία και απευθύνεται σε δημότες κάθε ηλικίας. Ενδεικτικά, στο Κέντρο Κοινότητας «παρέχεται βοήθεια που αφορά στη χορήγηση επιδομάτων αλλά και η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να κοινωνικοποιηθεί».

Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Συσσίτιο

«Εξυπηρετούμε εκατοντάδες πολίτες με διανομές προϊόντων κάθε μήνα, φροντίζουμε να μη λείπει φαγητό από το σπίτι κανενός δημότη, και να μη στερείται τα φάρμακά του όποιος τα έχει ανάγκη» υπογραμμίζει ο Χρ. Τζίνας, συμπληρώνοντας ότι ωφελούμενοι είναι όσοι διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Θ. Απότα

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα