Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜε τους όρους του δήμου ο Μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης

Με τους όρους του δήμου ο Μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης

Με νέους όρους  τους οποίους έθεσε δήμος Θεσσαλονίκης για την διεξαγωγή του, θα διεξαχθεί ο 18ος Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος”, στις 21 Απριλίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγες μέρες μετά την αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιου Αγγελούδη, για τον τρόπο διεξαγωγής των δρομικών δρώμενων στην πόλη και την απόφαση του για το τέλος του νυχτερινού Μαραθωνίου. Συνεπώς στο πλαίσιο των επαφών, ανάμεσα στον δήμο και το αθλητικό σωματείο Τρίτων που διοργανώνει τον Μαραθώνιο προέκυψε η υπογραφή του συμφωνητικού με τους νέους όρους. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο, στην συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Απριλίου.

Συγκεκριμένα ο δήμος θα παραχωρήσει τους χώρους διεξαγωγής του Μαραθωνίου και των παράλληλων εκδηλώσεων, υλικοτεχνική υποστήριξη με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, τραπεζοκαθισμάτων, κιγκλιδωμάτων, κώνων, βάθρων απονομών, τεντών, κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, στήσιμο εξεδρών. Αντίστοιχα από την πλευρά του το σωματείο θα αναλάβει την υποχρέωση καθαρισμού των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν για την διοργάνωση, ενώ θα αποδώσει ποσοστό 20% επί των ακαθαρίστων εσόδων, της διοργάνωσης, σαν αποζημίωση για την παραχώρηση των χώρων και του εξοπλισμού. Το ποσό θα καταβληθεί εντός τριμήνου και θα διατεθεί, με τον δήμο να το διαθέτει για την ενίσχυση αθλητικών σωματείων της πόλης. Παράλληλα η εκδήλωση θα ενταχθεί στο συνολικό πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων της “Ευρωπαϊκής πόλης αθλητισμού 2024” και θα εμπεριέχεται στην αναφορά τετράμηνου προς την ACES, που απονέμει κάθε χρόνο την διάκριση.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα