Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚαταστράφηκε πανάκριβο μηχάνημα του Δ.Θεσσαλονίκης – Κίνδυνος να πνιγεί από ογκώδη απορρίμματα...

Καταστράφηκε πανάκριβο μηχάνημα του Δ.Θεσσαλονίκης – Κίνδυνος να πνιγεί από ογκώδη απορρίμματα η πόλη

Σε πανικό βρίσκεται η διοίκηση Ζέρβα καθώς καταστράφηκε μηχάνημα που διασπάει τα ογκώδη απορρίμματα.

Το μηχάνημα καταστράφηκε από την φωτιά που ξέσπασε χθες στο εργοτάξιο διαχείρισης ογκωδών αντικειμένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί ότι παρά το γεγονός ότι η διοίκηση γνώριζε ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν είχε την σχετική άδεια λειτουργίας δεν έκανε τίποτα είτε για να την νομιμοποιήσει, είτε για να βρει μια άλλη έκταση στην οποία θα μπορούσε να λειτουργεί με νόμιμες διαδικασίες.

Όσον αφορά το πανάκριβο μηχάνημα σπαστήρας που κάηκε ολοσχερώς μπορούσε να διασπάσει ογκώδη αντικείμενα, όπως ντουλάπες, πολυθρόνες κτλ και ήταν σημαντικό για την εύρυθμη διαχείριση των ογκωδών απορριμάτων. Για αυτό τον λόγο ο νυν αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Ιακώβου με ανάρτηση του κάνει έκκληση στους δημότες να μην πετούν ασύστολα ογκώδη αντικείμενα, ενώ προηγουμένως να ειδοποιούν τον Δήμο. Παρότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι λαλίστατος στα social media, όταν πρόκειται για την αυτοπροβολή του, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση.

Το γεγονός όμως ότι ένα τόσο σημαντικό μηχάνημα του κεντρικού Δήμου έχει καταστραφεί έχει προκαλέσει ‘’πονοκέφαλο’’ στη διοίκηση Ζέρβα, τόσο γιατί δεν μπορεί να κατηγορήσει προηγούμενες διοικήσεις, διότι γνώριζε ότι η έκταση που ήταν το μηχάνημα ήταν παράνομη, και από την άλλη γιατί η πόλη ενδέχεται να ‘’πνιγεί’’ από ογκώδη αντικείμενα, εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση. Να σημειώσουμε ότι τα ογκώδη αντικείμενα που πετιούνται δίπλα σε κάδους τα τελευταία χρόνια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα με τον Δήμο να μαζεύει τόνους σχεδόν κάθε μήνα.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα