Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΚαπραβέλος για Όμικρον: ''Θα καταρρεύσει το σύμπαν...''

Καπραβέλος για Όμικρον: ”Θα καταρρεύσει το σύμπαν…”

Tον κώδωνα του κινδύνου εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού κρούει ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Κάνει λόγο για ολοκληρωτική κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε περίπτωση που η μετάλλαξη Όμικρον επικρατήσει και επιφέρει ένα νέο σφοδρό κύμα κορονοϊού στη χώρα όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα μελέτες.

«Η κατάσταση παραμένει ακόμη πολύ σοβαρή από τη μετάλλαξη Δέλτα, αυτό που όλοι λένε ότι θα έρθει με την επικράτηση της Όμικρον δεν το ξέρουμε ακόμη, δεν το γνωρίζουμε και δεν προλαβαίνουμε να το δούμε, καθώς βιώνουμε ακόμη τη σφοδρότητα και τις τραγικές συνέπειες του τέταρτου κύματος» σημειώνει στο GRTimes o Νίκος Καπραβέλος, προσθέτοντας επίσης πως «τη δεδομένη χρονική στιγμή, όλες οι κλίνες στο νοσοκομείο Παπανικολάου, αλλά και στα περισσότερα νοσοκομεία είναι κατειλημμένες, ενώ φωνάζουμε από τον Αύγουστο, ώστε να μη βιώσουμε μια ανθρώπινη τραγωδία όπως αυτή που τελικά βιώσαμε. Δεν μπορούμε να δεχτούμε καμιά άλλη πίεση».

Ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, τόνισε επίσης, ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι λίγα και δεν αναχαιτίζουν την πανδημία, καθώς επίσης και ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. «Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν δεν φτάνουν. Είναι λίγα. Δε μιλάω για Lockdown, αλλά έπρεπε να έχει ήδη επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, έπρεπε ήδη η χρήση ισχυρής προστατευτικής μάσκας να θεωρείται επιβεβλημένη σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Αυτά τα μέτρα έπρεπε να έχουν παρθεί από τον Οκτώβριο πριν «χτυπήσει» το τσουνάμι της «Δέλτα» και θρηνήσουμε τόσες ανθρώπινες απώλειες» σημειώνει.

Οι μελέτες μέχρι τώρα κάνουν λόγο για μια υπερμεταδοτική μετάλλαξη της Όμικρον η επικράτηση της οποίας στη χώρα μας αναμένεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, ο Νίκος Καπραβέλος υπογραμμίζει ότι το Σύστημα Υγείας είναι αδύνατο να δεχθεί περαιτέρω πίεση από αυτή που δέχεται ήδη από τη «Δέλτα». «Αυτά μαθαίνουμε και εμείς, ότι η σφοδρότητα του νέου κύματος θα είναι μεγάλη, αλλά θέλω να είμαι και εγώ ξεκάθαρος. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλη πίεση. Η κατάσταση είναι αφόρητη και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Εάν η Όμικρον επικρατήσει και φέρει νέα πίεση, θα καταρρεύσει το σύμπαν. Γι’ αυτό και απαιτούνται περισσότερα και κυρίως σοβαρά μέτρα».

newsit.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα