Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΙπποκράτειο: «Οι υγειονομικοί δεν μιλούν λόγω φόβου», δηλώνει γιατρός του νοσοκομείου

Ιπποκράτειο: «Οι υγειονομικοί δεν μιλούν λόγω φόβου», δηλώνει γιατρός του νοσοκομείου

Μετά την στοχοποίηση των υγειονομικών και τη μετακύλιση των κυβερνητικών ευθυνών για τους θανάτους στη Θεσσαλονίκη, ήταν επόμενο να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις. Η εντατικολόγος, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Κυδώνα μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ανέφερε:

«Γκρεμίσαμε το κυρίαρχο αφήγημα και συνεισφέραμε στο να πούμε την αλήθεια. Αυτό είχε σημασία για να βελτιωθεί κάτι και όχι για να βγούμε εμείς ήρωες αλλά για να σωθούν άνθρωποι. Επειδή το σπάσαμε είχαμε τις ποινές που είχαμε, κυνηγήθηκαν συνδικαλιστές και ελάχιστοι άνθρωποι που δεν έχουμε αυτή την ιδιότητα, βγήκαμε και μιλήσαμε με το ονοματεπώνυμό μας.

Τα στόματα των υγειονομικών μείναν κλειστά και αυτό λόγω φόβου» δήλωσε η εντατικολόγος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Χριστίνα Κυδώνα μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης». Η ίδια περιέγραψε την κούραση και το ψυχικό φορτίο των υγειονομικών που έδωσαν την μάχη της πρώτης γραμμής λέγοντας τα εξής:

«Βιώνουμε ένα πένθος. Για να καταλάβουμε τι σημαίνει ψυχικό φορτίο, συνολικά εκτός πανδημίας ο μέσος όρος επιβίωσης των αναισθησιολόγων και των εντατικολόγων είναι μικρότερος απ` όλων των άλλων ειδικοτήτων γιατί θεωρούνται ειδικότητες που περνούν μεγάλο μέρος της ζωής τους σε φοβερό στρες.

Είναι ένα δείγμα για το τι πέρασαν πολλοί άλλοι υγειονομικοί (άλλων ειδικοτήτων) καθώς εξαντλήθηκε ο παθολογικός τομέας με 8 και 10 εφημερίες τον μήνα, φέραμε και άλλες ειδικότητες που δεν είχαν δει βαρέως πάσχοντες, π.χ. οφθαλμίατρους και γυναικολόγους που βιώσαν ένα φοβερό σοκ. Αρκετοί προσπάθησαν να βοηθήσουν και κάποιοι άλλοι έκαναν άρνηση».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα