Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Στη "φάκα" έσσερις διακινητές για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Θεσσαλονίκη: Στη “φάκα” έσσερις διακινητές για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση του Νομού σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, πραγματοποιεί ελέγχους τόσο συστηματικούς (σε καθημερινή βάση) όσο και με τη μορφή εξορμήσεων, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση τυχόν εκκρεμών υποθέσεων.

 

Κατά το τελευταίο 24ωρο λοιπόν, στο πλαίσιο περιπολιών στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας και στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Γερακαρούς και του κόμβου Κερδυλλίων αντίστοιχα, εντόπισαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ισάριθμα οχήματα, ένα επιβατικό αυτοκίνητο κι ένα φορτηγό, που μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

 

Στην πρώτη περίπτωση μάλιστα, ο οδηγός του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

 

Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα, οι δύο οδηγοί των οχημάτων ημεδαποί 34 και 59 ετών, και οι δύο συνοδηγοί, ένας 21χρονος ημεδαπός κι ένας 26χρονος αλλοδαπός αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου και Μυγδονίας.

 

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και συνελήφθησαν τέσσερα (4) ακόμη άτομα, καθώς δεν διέθεταν τα απαιτούμενα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

 

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα