Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Σήμερα η δίκη του καθηγητή μαιευτικής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση...

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η δίκη του καθηγητή μαιευτικής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών-Συγκέντρωση στα δικαστήρια

Κάλεσμα για συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης σήμερα στις 09:00, με αφορμή τη δίκη του καθηγητή μαιευτικής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών.

“Αύριο Πέμπτη 24/6 εκδικάζεται η υπόθεση των φοιτητριών μαιευτικής που κατήγγειλαν τον καθηγητή ο οποίος ασκεί και το επάγγελμα του ιδιώτη γυναικολόγου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν, ο εν λόγω καθηγητής τις προσκαλούσε στο ιατρείο του με πρόφαση βοήθεια στα μαθήματά τους, ή δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των γυναικών προέβαινε σε παραβιαστικές πράξεις.

Αρκετές λοιπόν γυναίκες αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή και να τον καταγγείλουν.
Με όλο και περισσότερα περιστατικά έμφυλης βίας να έρχονται στο φως καθημερινά, με όλο και περισσότερες γυναίκες να προστίθενται στο μακρύ κατάλογο θυμάτων της τοξικής αρρενωπότητας και της πατριαρχίας, είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να σταθούμε η μία δίπλα στην άλλη και να αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε καταπίεση και εξουσιαστική λογική.

Η πατριαρχια όλες μας πληγώνει. Στο δρόμο στη σχολή ποτέ καμία μόνη

Όλες/οι στα δικαστήρια στις 09:00

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο”

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα