Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Προσφυγή στο ΣτΕ από εμπόρους κατά της απόφασης για αναστολή επαναλειτουργίας...

Θεσσαλονίκη: Προσφυγή στο ΣτΕ από εμπόρους κατά της απόφασης για αναστολή επαναλειτουργίας των καταστημάτων

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης καταθέτουν προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην πόλη.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης κατά της απόφασης για αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης μαζί με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Εμπόρων της πόλης καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ κατά της απόφασης να παραμείνουν για ακόμη μια εβδομάδα κλειστά τα καταστήματα.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Ιακώβου, εξουσιοδότησαν έναν δικηγόρο, ώστε να καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα με στόχο την ακύρωση της ΚΥΑ που ορίζει να παραμείνει κλειστό το λιανεμπόριο.

Ο κ. Ιακώβου σε δηλώσεις του τόνισε ότι «υπάρχει αδικία καθώς τα κρούσματα σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι όμοια με τη Θεσσαλονίκη» προσθέτοντας πως «δεν μπορεί να ανοίγει σε μία περιοχή και όχι σε άλλη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΕΘ έκανε λόγο για άδικα και παράνομη απόφαση. Τα παραπάνω αναμένεται να ισχυριστούν στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Για το έκτακτο επίδομα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών  για τις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές τον Απρίλιο ο κ. Ζορπίδης τόνισε πώς ούτε αυτή η απόφαση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Αναγνώρισε, ωστόσο στην κυβέρνηση το γεγονός ότι δώσει αρκετά χρήματα σε διάφορους κλάδους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων κρίνεται αναγκαία καθώς θέτει ζητήματα αντισυνταγματικότητας και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα σε χιλιάδες επαγγελματίες και εμπόρους», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα