Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Αιφνιδιασμένοι οι φαρμακοποιοί – Ενημερώθηκαν μέσω... τηλεοράσεων για τα τεστ κορωνοϊού

Θεσσαλονίκη: Αιφνιδιασμένοι οι φαρμακοποιοί – Ενημερώθηκαν μέσω… τηλεοράσεων για τα τεστ κορωνοϊού

Αιφνιδιασμένοι οι φαρμακοποιοί μετά τις ανακοινώσεις για τα selftests (ατομικά τεστ) κορωνοϊού, τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία της χώρας. Η εν λόγω διαδικασία γνωστοποιήθηκε ότι θα αρχίσει από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, ωστόσο οι φαρμακοποιοί ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις μέσω… τηλεόρασης.

«Προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ της Πολιτείας και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει» δήλωσε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης.

«Υπήρχε ένα άλλο πλαίσιο συνομιλιών όσον αφορά τα τεστ και τη συμβολή των φαρμακείων και αυτό ανατράπηκε -χωρίς να το γνωρίζουμε- από δηλώσεις που ακούσαμε στην τηλεόραση», σημείωσε.

Ωστόσο, ο κ. Ευγενίδης τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι να βοηθήσουν, όπως μπορούν. Αναφερόμενος στη διαδικασία και στη δυσκολία των πολιτών να προσαρμοστούν στα εν λόγω δεδομένα, υπογράμμισε ότι «για να γίνει σωστά (σ.σ. η διαδικασία), μπορεί μόνο μέσω των φαρμακείων και συντεταγμένα». «Αυτό, βέβαια, δε μπορεί να γίνει και χωρίς κάποια ανταμοιβή από την πολιτεία, συμβολική έστω», είπε ο κ. Ευγενίδης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα