Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΕπίσκεψη στην Θεολογική σχολή του ΑΠΘ πραγματοποίησε ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη στην Θεολογική σχολή του ΑΠΘ πραγματοποίησε ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης

Την πρώτη του επίσκεψη πραγματοποίησε ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κκ. Φιλόθεος καθώς σήμερα το πρωί συναντήθηκε με τους καθηγητές της Θεολογικής σχολής καθώς και τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα τον νέο Ποιμενάρχη υποδέχθηκαν ο κοσμήτορας της σχολής κ. Χρυσόστομος Σταμούλης και οι πρόεδροι των δύο τμημάτων, Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, κύριοι Νικόλαος Μαγγιώρος και Απόστολος Κραλίδης, καθηγητές και καθηγήτριες της Θεολογικής Σχολής, καθώς φοιτητές και φοιτήτριες των δύο τμημάτων. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του σε αυτή ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκε από τον Κοσμήτορα της Σχολής σε έκθεση αγιογραφίας με δημιουργίες φοιτητών και φοιτητριών.

Με την επίσημη υποδοχή ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης χοροστάτησε στην Δοξολογία που τελέστηκε στο ασφυκτικά γεμάτο παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο της σχολής. Το παρόν στην δοξολογία έδωσαν μεταξύ άλλων, οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, καθηγητής τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, καθηγητής τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού ΑΠΘ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων. Η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ αποτελεί ένα από τα πεδία που η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ο Παναγιώτατος κ. Φιλόθεος θα κληθούν να συνεργαστούν επιβεβαιώνοντας τη συμπόρευση της ποιμένουσας Εκκλησίας με την ακαδημαϊκή θεολογία.

Πηγή:orthodoxianewsagency.gr

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα