Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕντατικές προετοιμασίες για την 85η ΔΕΘ (Βίντεο)

Εντατικές προετοιμασίες για την 85η ΔΕΘ (Βίντεο)

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 ως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Στη φετινή covid free έκθεση δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε όλους. Την πόρτα της 85ης ΔΕΘ θα μπορούν να διαβούν μόνον όσοι θα έχουν ολοκληρώσει τις δύο δόσεις εμβολιασμού, διαθέτοντας και το απαραίτητο πιστοποιητικό, άρα θα έχουν περάσει ήδη και 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση (ή τη μία του μονοδοσικού εμβολίου), καθώς και όσοι θα διαθέτουν βεβαίωση σχετικά πρόσφατης νόσησης από covid-19. Δεν θα μπορούν να περάσουν στο εκθεσιακό κέντρο οι ανεμβολίαστοι, αλλά ούτε και όσοι προσκομίζουν αρνητικό τεστ ανίχνευσης covid-19, ακόμη και μοριακού.

«Η 85η ΔΕΘ θα είναι ουσιαστικά η πρώτη Έκθεση, η οποία γίνεται στην Ευρώπη μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και συγχρόνως θα είναι και covid free Έκθεση», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας.

Στη φετινή έκθεση τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα, ενώ μέσω των Επιμελητηρίων και των Περιφερειών θα εκπροσωπηθεί όλη η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας. Το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι μεγάλο και οι ξενοδόχοι της πόλης είναι μέχρι στιγμής ικανοποιημένοι από τις κρατήσεις ενόψει ΔΕΘ, όμως τονίζουν ότι δεν φτάνει αυτό.

Φέτος μαζί με τη διοργάνωση της Έκθεσης θα διεξαχθεί το 2ο Thessaloniki Helexpo Forum, το οποίο έγινε για πρώτη φορά πέρυσι, ως μερική αναπλήρωση της ματαιωθείσας ΔΕΘ λόγω της πανδημίας. Ο τίτλος του Forum είναι «Δημιουργώντας την επόμενη μέρα» και θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 17 του μήνα, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης».

Επίσης ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση για το τι πρόκειται να συμβεί με τις συναυλίες της ΔΕΘ, καθώς αναζητείται μία λύση ασφαλής για όλους.

Υπενθυμίζεται ότι την Έκθεση θα μπορούν να προσεγγίσουν και ανεμβολίαστοι, αλλά μόνον όσοι θα έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν στο εμβολιαστικό κέντρο στο περίπτερο 5, το οποίο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί στη ΔΕΘ. Όπως έγινε γνωστό τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτούργησαν στα περίπτερα 15-13 θα μεταφερθούν στο συγκεκριμένο περίπτερο με είσοδο από την 3ης Σεπτεμβρίου, ώστε να μην υπάρχει καμία επικοινωνία του εμβολιαστικού κέντρου με τον υπόλοιπο εκθεσιακό χώρο.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα