Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιασκέδασηΕκκίνηση με τσίκνισμα στο Ρολόι για της εκδηλώσεις της Αποκριάς στον δήμο...

Εκκίνηση με τσίκνισμα στο Ρολόι για της εκδηλώσεις της Αποκριάς στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με τσίκνισμα και παραδοσιακούς ήχους στο ρολόι εκκινούν σήμερα Τσικνοπέμπτη οι εκδηλώσεις της Αποκριάς στον δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Συγκεκριμένα πιστός στην παράδοση ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διοργανώνει μία ξεχωριστή γιορτή με επίκεντρο το Ρολόι στην Νεάπολη. Η εκδήλωση αναμένεται να ξεκινήσει από το πάρκο Βαλσαμή όπου στις 18:00 θα συναντηθούν οι καρναβαλιστές, οι οποίοι με πατινάδα τους δρόμους της πόλης θα καταλήξουν στις 19:00 στην πλατεία Ειρήνης, στο ρολόι. Εκεί θα τους περιμένει όλες και όλους, μεταμφιεσμένους και μη, τρικούβερτο γλέντι με παραδοσιακή μουσική, τσίκνισμα χορό και κρασί για όσο αντέχει ο καθένας.

Ακολούθως την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαρτίου σειρά έχει ένα έθιμο της Δυτικής Μακεδονίας, αυτό του Φανού στη συμβολή της λεωφόρου Όχι με την οδό Ηπείρου, στον Άγιο Παύλο. Εκεί το τοπικό συμβούλιο με τη στήριξη της ΚΕΥΝΣ έχει καλέσει τα χάλκινα του Φώτη Τσιοτίκα και θα ανάψει το Φανό που συμβολίζει τον ερχομό της άνοιξης. Το γλέντι είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 19:30 το απόγευμα.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων της Αποκριάς, όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία τα παραδοσιακά γλέντια, τα νηστίσιμα εδέσματα και το πέταγμα του χαρταετού έχουν την τιμητική τους τις γιορτές που οργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Για τον λόγο αυτό τις 11:00 το πρωί η φασολάδα, η λαγάνα και το απαραίτητο κρασάκι θα περιμένουν τους δημότες στο πάρκο Ρουμανικών με το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Κεχαγιά, στον αύλειο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Πεύκων με το μουσικό σχήμα “Ακούσματα Παράδοσης” και στη δενδροφυτεία στις Συκιές με το συγκρότημα του Νίκου Ταλέα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα