Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑπό το facebook περιμένει η διοίκηση Ζέρβα για να ενημερωθεί για τα...

Από το facebook περιμένει η διοίκηση Ζέρβα για να ενημερωθεί για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης;

Ώρες ώρες απορεί κανείς αν η διοίκηση Ζέρβα (δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι, επιστημονικοί συνεργάτες ακόμη και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου) κυκλοφορούν, περπατούν την πόλη που διοικούν.

Τρύπες σε δρόμους, κακοτεχνίες σε πεζοδρόμια, σκουπίδια σε κεντρικά σημεία, πάρκα που έχουν αφεθεί στην τύχη τους είναι μερικά μόνο παραδείγματα που μετά από παρεμβάσεις ενεργών πολιτών της Θεσσαλονίκης γνωστοποιώντας τα εκάστοτε προβλήματα στα social media αναγκάζεται ο δήμος να τα διορθώνει για να γλυτώσει την έξτρα κριτική.

Δηλαδή αν δεν υπήρχαν ομάδες στο facebook για να αναρτούν τα προβλήματα η Θεσσαλονίκης πόσο περισσότερο βρώμικη θα ήταν;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το θεατράκι που βρίσκεται στις 40 Εκκλησιές. Όλο τον χειμώνα ήταν γούρνα με λιμνάζοντα πράσινα νερά, σαν βούρκος. Άνοιξη και καλοκαίρι είχε γίνει ένας μεγάλος ανοιχτός σκουπιδότοπος.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Η αντιδήμαρχος πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη δεν γνώριζε την κατάσταση; Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Ιακώβου δεν ήξερε ούτε εκείνος; Σε ποια πόλη ζουν;

Έρχεται λοιπόν μια δημοσίευση, προ ημερών, ενός αγανακτισμένου πολίτη που αναφέρει τα εξής «Ντρέπομαι για την πόλη μας.

Βλέπετε δύο φωτογραφίες από το θεατράκι στο άλσος των 40 Εκκλησιών.

Η πρώτη τον χειμώνα. Η δεύτερη τώρα.

Ενδιάμεσα απευθύνθηκα σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τον Δήμο Θεσσαλονίκης (υπηρεσία “Βελτιώνω την πόλη μου” και υπηρεσία “Συμπαραστάτης του δημότη”) και το ΑΠΘ (Γραφείο Περιβάλλοντος).

Σημειώστε τους τραγικούς τίτλους όλων των υπηρεσιών.

Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Λυπάμαι πολύ για τα χάλια μας…», και προσθέτει και τις εικόνες που αναδημοσιεύει το seleo.gr.

Με λίγα λόγια ο πολίτης αναφέρει ότι είχε ειδοποιήσει τον Δήμο, αλλά η διοίκηση Ζέρβα δεν έπραξε τα δέοντα.

Η ανάρτηση πήρε διαστάσεις στα social media και Το Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε ότι υποβλήθηκε αναφορά στην Διεύθυνση Κατασκευών και Συντηρήσεων. Ο αντιδήμαρχος Κ. Ιακώβου πάτησε Like στην ανάρτηση και μετά από λίγες ημέρες στα σχόλια της δημοσίευσης έσπευσε να αναρτήσει φωτογραφίες όπου εργαζόμενοι του δήμου καθάρισαν το θεατράκι.

Ευτυχώς λοιπόν που υπάρχουν τα social media και ενεργοί πολίτες στη Θεσσαλονίκη και καλύπτουν την αδιαφορία των αρμόδιων σε καίρια ζητήματα όπως αυτά της καθαριότητας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα