Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑΠΘ: Εκδήλωση μνήμης για στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

ΑΠΘ: Εκδήλωση μνήμης για στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Στην εκδήλωση “Ένας συλλογικός θρήνος μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη”, καλεί τους φοιτητές του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και ΔΙΠΑΕ το κέντρο συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, την Πέμπτη 14 Μάρτη 2024 11:00, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που διεξάγεται σε συνεργασία με το συμβουλευτικό κέντρο στήριξης παιδιών και οικογενειών στο πένθος Θεσσαλονίκης “Μέριμνα”. Η παρουσίαση του θέματος θα πραγματοποιηθεί από την κ. Τσελεπή, ψυχολόγο, διευθύντρια του συμβουλευτικού κέντρου “Μέριμνα”. Αυτή διεξάγεται με αφορμή την επέτειο του δυστυχήματος, όπως και πολλές εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα.

Στην εκδήλωση θα γίνει αναφορά  για τις απώλειες, ορατές και συμβολικές, που εγείρουν ένα συλλογικό θρήνο αλλά και για την τραυματική εμπειρία των ανθρώπων που επέζησαν με ελαφρά ή σοβαρά σωματικά τραύματα. Η εκδήλωση θα κλείσει με μία συλλογική δραστηριότητα, ενώ η συμμετοχή σε αυτή είναι δωρεάν. Το δυστύχημα στα Τέμπη συγκλόνισε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία αλλάζοντας δραματικά την ζωή των οικογενειών και των φίλων που έχασαν ξαφνικά, βίαια και άδικα τους δικούς τους ανθρώπους που στη συντριπτική πλειοψηφία ήταν φοιτητές σε δημόσια πανεπιστήμια της χώρας.

Πηγή: Foititikanea.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα