Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑγανακτισμένοι κάτοικοι περιοχής της Θεσσαλονίκης: Ζητούν να απομακρυνθεί λαϊκή αγορά

Αγανακτισμένοι κάτοικοι περιοχής της Θεσσαλονίκης: Ζητούν να απομακρυνθεί λαϊκή αγορά

Αίτημα να απομακρυνθεί η λαϊκή αγορά της οδού Πλάτωνος κατέθεσαν στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που επικρατούν και την ηχορύπανση που υφίστανται από τους παραγωγούς και πωλητές των λαϊκών αγορών.

Αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής έδωσε το παρών στο δημοτικό συμβούλιο όπου ενημέρωσαν το Σώμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τα τελευταία 42 χρόνια, εξαιτίας της λειτουργίας της συγκεκριμένης λαϊκής αγοράς.

Υποστήριξαν πως από τα ξημερώματα ξεκινούν οι φωνές και η τοποθέτηση των πάγκων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κοιμηθούν, όπως επίσης ότι πετούν όπου βρουν αντικείμενα και σε κάποιες περιπτώσεις ουρούν ή αφοδεύουν στις πυλωτές των πολυκατοικιών.

Οι κάτοικοι ζήτησαν από το δημοτικό συμβούλιο να λάβει απόφαση ώστε να απομακρυνθεί η λαϊκή αγορά σε κάποια άλλη γειτονιά για να μπορέσουν μετά από τέσσερις δεκαετίες συνεχών προβλημάτων και φασαρίας να ησυχάσουν.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου παραδέχτηκε πως οι κάτοικοι έχουν δίκιο για τα παράπονα που εκφράζουν, αν και η συγκεκριμένη λαϊκή εξυπηρετεί το πλήθος του Ευόσμου.

Οι υπηρεσίες του δήμου αναμένεται να καταθέσουν προς το δημοτικό συμβούλιο μία εισήγηση με άλλες περιοχές όπου μπορεί να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά και στη συνέχεια το Σώμα θα αποφασίσει.

Για τη μεταφορά μιας λαϊκής αγοράς το δημοτικό συμβούλιο καλείται να προτείνει μία νέα τοποθεσία στην αρμόδια Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη της τροχαίας για τον δρόμο που θα κλείνει κατά τη λειτουργία της νέας αγοράς.

Από τους δημοτικούς συμβούλους τονίστηκε πως ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι γειτονιές σε Εύοσμο και Κορδελιό που φιλοξενούν λαϊκές αγορές και υπογραμμίστηκε πως θα πρέπει οι έλεγχοι από την πλευρά της δημοτικής αστυνομίας να είναι εντατικοί για να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο τηρούνται οι προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα