Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣήμερα «κληρώνει» για το «διαμάντι» της Θεσσαλονίκης, το σαλέ των Κουτσολιούτσων (ΦΩΤΟ)

Σήμερα «κληρώνει» για το «διαμάντι» της Θεσσαλονίκης, το σαλέ των Κουτσολιούτσων (ΦΩΤΟ)

Ένα από τα πιο γνωστά και ομορφότερα κτίρια της Θεσσαλονίκης βγαίνει σήμερα σε πλειστηριασμό.

Πρόκειται για διατηρητέο ακίνητο της δεκαετίας του ’20 που ανήκε στην εταιρεία «Συλλεκτικά Ακίνητα» και το οποίο, όπως είχε αποκαλύψει το newmoney στις 20 Νοεμβρίου, βγαίνει σήμερα στο σφυρί με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς 4 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηρίζεται ως «γωνιακό διατηρητέο κτίριο προβολής», έχει προσόψεις επί των οδών Τσιμισκή και Κατούνη στην εμπορική περιοχή των Λαδάδικων στο κέντρο της συμπρωτεύουσας και αποτελείται από ισόγειο και 5 κυρίους ορόφους.

Το κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως το 1995 για να στεγάσει την Τράπεζα Μακεδονίας Θράκης και αναδιαμορφώθηκε εσωτερικά το 2009. «Πλέον το ακίνητο διαθέτει σύγχρονες ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές που περιλαμβάνουν ανελκυστήρα και σύγχρονο σύστημα ψύξης και θέρμανσης το οποίο επιτρέπει λειτουργική ευελιξία στους χρήστες του. Τα τελειώματά του περιλαμβάνουν διπλά εξωτερικά κουφώματα, διακοσμητικά στοιχεία της εποχής κατασκευής του και lobby με μαρμάρινες επενδύσεις», όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης.

Με βάση τη θέση και την κατάστασή του αναμένεται να εκδηλωθεί σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα δώσουν το «παρών» στον πλειστηριασμό θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές.

Κάτι που, βέβαια, μένει να φανεί και στην πράξη καθώς μέχρι χθες δεν είχε σχηματιστεί «οριστικοποιημένη λίστα συμμετοχών».

Τοποθετημένο σε σημείο «κλειδί»

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης το ακίνητο «έχει πρόσωπο επί της οδού Τσιμισκή, μία από τις σημαντικότερες και εμπορικότερες οδούς του κέντρου της Θεσσαλονίκης και βρίσκεται σε άμεση γειτονία με την οδό Ίωνος Δραγούμη, τον οδό Μητροπόλεως και τις πλατείες Αριστοτέλους, Εμπορίου και Ελευθερίας».

Έχει συνολική επιφάνεια 1.570 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο κατάστημα και 5 ορόφους οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν χρήσεις γραφείου και εμπορίου όπως αυτές περιγράφονται στο χαρακτηρισμό του κτιρίου ως διατηρητέο. Σήμερα στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο λειτουργεί εμπορικό κατάστημα, ενώ στους άλλους τέσσερις ορόφους γραφεία.

Για το κτίριο έχουν προγραμματιστεί έξι ταυτόχρονοι πλειστηριασμοί για ισάριθμες οριζόντιες ιδιοκτησίες ως εξής:

-Iσόγειο και πρώτος όροφος με τιμή εκκίνησης 2.050.000 ευρώ.
Το ισόγειο έχει εμβαδόν μικτό 225,03 τ.μ. και ο πρώτος όροφος 254,04 τ.μ. Συνολικά η συγκεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία (ήτοι το εκτεινόμενο στο ισόγειο τμήμα της και το εκτεινόμενο στον 1ο όροφο τμήμα της) έχει οικοδομημένο εμβαδόν μικτό μετά κοινοχρήστων 479,07 τ.μ.
-Δεύτερος κύριος όροφος που έχει οικοδομημένο εμβαδό 319,95 τ.μ. με ενιαίο χώρο γραφείων, με τιμή εκκίνησης 505.000 ευρώ
-Τρίτος κύριος όροφος με οικοδομημένο εμβαδόν 319,95 τ.μ. (χώρος γραφείων) και με τιμή εκκίνησης 580.000 ευρώ
-Τέταρτος κύριος όροφος με οικοδομημένο εμβαδόν 319,95 τ.μ. (χώρος γραφείων) και τιμή εκκίνησης 605.000 ευρώ
-Πέμπτος όροφος, εμβαδού 55,02 τ.μ. με ένα γραφείο και με τιμή εκκίνησης 100.000 ευρώ.
-Μία ακόμη οριζόντια ιδιοκτησία, οικοδομημένου εμβαδού 82,29 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 160.000 ευρώ.

Το ακίνητο βαρύνεται με πολλές προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις για διάφορα δάνεια με βασικότερα ένα ύψους 17.319.960 CHF (ελβετικό φράγκο) και ένα ύψους 9.121.318,80 ευρώ.

Η τελευταία αναγκαστική κατάσχεση έγινε στις 7 Μαΐου 2021 υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς που είναι και η επισπεύδουσα του πλειστηριασμού.

Το συνολικό ποσό της απαίτησης της τράπεζας ως εκπροσώπου ομάδας ομολογιούχων ανέρχεται σε 9.121.318,80 ευρώ.

Τα «Bodyline» της Γλυφάδας

Ένα ακόμη «ηχηρό» σφυρί που θα χτυπήσει σήμερα αφορά μια εταιρεία που έζησε στιγμές δόξας κατά το παρελθόν. Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους “Bodyline” της οικογένειας Λεβή και στον σημερινό πλειστηριασμό θα βγει το ακίνητο που στέγαζε το κατάστημα της Γλυφάδας.

Είναι συγκεκριμένα δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες (επαγγελματική στέγη) στο εμπορικό κέντρο επί της οδού Ανδρέα Μεταξά 27-29, -τον εμπορικότερο δρόμο της Γλυφάδας-, στο δεύτερο και τον τρίτο όροφο.

Η οριζόντια ιδιοκτησία του δεύτερου ορόφου είναι 224 τ.μ. και βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς 300.424 ευρώ και του τρίτου ορόφου είναι ημιτελής, επιφάνειας 800 τ.μ. και βγαίνει με τιμή εκκίνησης 988.235 ευρώ. Δηλαδή, η συνολική τιμή προσφοράς για τις δύο ιδιοκτησίες ανέρχεται σε 1.288.659 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της εταιρείας «Στούντιο Υγείας Εστέρ Α.Ε.» για οφειλή ύψους 150.000 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas.

Η εταιρεία είναι τυπικά ενεργή και λειτουργεί με προσωρινή διοίκηση διορισμένη με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, «προκειμένου να την εκπροσωπεί έναντι τρίτων, να δέχεται κοινοποιήσεις εγγράφων και να προβαίνει σε κάθε γενικά επείγουσας φύσεως ενέργεια αναφορικά με την διαχείριση της», η οποία αποτελείται από τους Λέοντα Λεβή και τον αδελφό του Ιωσήφ, τη σύζυγο του Λέοντος Λεβή, Εσθήρ και τις κόρες τους Αλίντα και Ναταλί.

Από το «ζενίθ» στο «ναδίρ» των πλειστηριασμών

Το ζεύγος του Λέοντος και της Εσθήρ Λεβή μέσα από το brand Bodyline κυριάρχησαν επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες στην αγορά, εκφράζοντας μέσα από την επιχειρηματική τους δράση τις νέες τάσεις του αδυνατίσματος, του fitness και όλων εκείνων των «αξιών» που αντιπροσώπευαν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, αλλά ταυτόχρονα και μια ολόκληρη βιομηχανία…

Υπήρξαν, σε ένα βαθμό, πρωτοπόροι στον τομέα τους, γι’ αυτό και είναι γεγονός πως όσοι ακολούθησαν πάτησαν στα δικά τους βήματα.

Έτσι διέγραψαν μια ένδοξη πορεία που ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 1968, εποχή επαναστάσεων, κινημάτων και ραγδαίων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, ανάμεσα σε αυτά και στα πρότυπα της ομορφιάς.

Έκτοτε το ζεύγος Λεβή, έζησε την άνοδο και την επιτυχία, με τα Bodyline να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Στο ζενίθ είχαν φτάσει να διαθέτουν 30 studios σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη, καθώς και άλλα τρία στην Κύπρο.

Όλα αυτά μέχρι να ξεκινήσει η εθνική περιπέτεια της οικονομικής κρίσης, που οδήγησε στην αντίστροφη μέτρηση, με τη σταδιακή και …ανεπίστρεπτη αποξήλωση του οικοδομήματος των Bodyline. Η επιχείρηση άρχισε να χρωστάει σε προμηθευτές, συνεργάτες, αλλά και στο Δημόσιο, -κυρίως για ΦΠΑ-, γεγονός που είχε ως συνέπεια να συλληφθεί προ δεκαετίας για λίγες ώρες ο Λ. Λεβή.

Η ολιγόωρη σύλληψή του έγινε το Νοέμβριο του 2011 για χρέη ύψους 625.663,47 ευρώ. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε μέσω του συνηγόρου του ότι είναι θύμα της οικονομικής κρίσης και ότι προτίμησε να καθυστερήσει την αποπληρωμή των οφειλών του προς το Δημόσιο, για να μην αφήσει στο δρόμο 200 εργαζόμενους.

Στο δικαστήριο είχε προσκομιστεί μάλιστα και λίστα με την ακίνητη περιουσία του, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι με την εκποίηση έστω και ενός εκ των ακινήτων του θα μπορούσε να λυθεί άμεσα το θέμα των οφειλών.

Στη συνέχεια όμως τα χρέη διογκώθηκαν και υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων ήρθε το οριστικό λουκέτο, με το ζεύγος Λεβή να περνάει από τις κοσμικές στήλες στις λίστες των πλειστηριασμών.

Έτσι, τον περασμένο Ιούλιο βγήκε στο σφυρί ακίνητο της Εσθήρ Λεβή στη Φιλοθέη και σήμερα είναι η σειρά ενός ακόμη από τα δημοφιλή κάποτε παραρτήματα των Bodyline.

Το σαλέ του Πηλίου

Σήμερα έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει, μετά από αρκετές αναβολές, το σφυρί και για το ακίνητο των Κουτσολιούτσων στο Πήλιο, το οποίο ανήκει Κατερίνα Κουτσολιούτσου.

Πρόκειται για ιδιοκτησία που αγοράστηκε το 1978 και περιλαμβάνει ένα οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων στη θέση «Ζαφειρέικα» ή «Πιτσέικα» της Ζαγοράς Πηλίου, στο οποίο υπάρχουν πέντε ανεξάρτητοι κτιριακοί όγκοι και ειδικότερα διώροφο κτίσμα, εμβαδού περίπου 230 τ.μ, καθώς και τρία ακόμα μικρότερα κτίσματα εμβαδού 40 τ.μ., 35 τ.μ. και 25 τ.μ., τα οποία προφανώς αποτελούν ξενώνες.

Αυτά βγαίνουν σε πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την Cepal Hellas, με πρώτη τιμή προσφοράς 504.500 ευρώ. Στον ίδιο πλειστηριασμό περιλαμβάνεται και όμορο οικόπεδο 3 στρεμμάτων με καστανιές, που βγαίνει με πρώτη τιμή προσφοράς 75.000 ευρώ.

Έτσι, το αρχικό συνολικό τίμημα διαμορφώνεται σε 579.500 ευρώ.

Πηγή:newmoney.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα