Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔιαλυνάς: Μήνυση σε γνωστό οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη για απαράδεκτη αντιμετώπιση ηλικιωμένων

Διαλυνάς: Μήνυση σε γνωστό οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη για απαράδεκτη αντιμετώπιση ηλικιωμένων

Μια απίστευτη υπόθεση που αφορά γνωστό κέντρο ευγηρίας στη Θέρμη Θεσσαλονίκης φέρνουν στο φως της δημοσιότητας το zougla.gr και ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.

Σύμφωνα με μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από την κόρη μιας ηλικιωμένης η οποία φιλοξενούνταν στο συγκεκριμένο κέντρο ευγηρίας, «η αντιμετώπιση ήταν απαράδεκτη». Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μήνυση που κατατέθηκε, την ηλικιωμένη γυναίκα όχι μόνο δεν την περιέθαλπαν, αλλά την είχαν υποσιτισμένη.

Η κόρη της αναφέρει, επίσης, στη μήνυση πως οι υπεύθυνοι του οίκου τής έλεγαν συνεχώς ψέματα, ενώ δεν δίστασαν να της αναφέρουν πως η μητέρα της έχει διαγνωστεί με καρκίνο, κάτι τελικά που αργότερα, αφού νοσηλεύτηκε στο Διαβαλκανικό Κέντρο, αποδείχθηκε κι αυτό ψευδές.

Μάλιστα, η γνωμάτευση που έκαναν οι γιατροί στο Διαβαλκανικό Κέντρο όπου η ηλικιωμένη γυναίκα παρέμεινε για νοσηλεία προκαλεί σοκ. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία δημιουργήθηκαν από τον υποσιτισμό της στον οίκο ευγηρίας.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της μηνύτριας Νίκος Διαλυνάς αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας έχει απασχολήσει πρόσφατα και πάλι τη Δικαιοσύνη και έχει καταμηνυθεί από εμένα προσωπικά για τον θάνατο του ξαδέλφου μου. Όμως αποδεικνύεται και από την περίπτωση αυτή ότι δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν έχουν βάλει μυαλό οι υπεύθυνοι του κέντρου αυτού, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές. Θεωρώ ότι ήρθε πλέον η ώρα τόσο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης όσο και οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές να επέμβουν. Εάν δεν συμβεί αυτό, θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις δυστυχώς, όπως συνέβη και με την ηλικιωμένη αυτή κυρία. Εκείνο το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι πρόκειται για ανήμπορους ανθρώπους οι οποίοι στο τέλος της ζωής τους το μόνο που χρειάζονται είναι φροντίδα και αγάπη. Επαγρυπνώ και αν δεν ενεργοποιηθούν οι κρατικοί μηχανισμοί θα ακολουθήσουν κι άλλες μηνύσεις πλέον».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα