Η διάσημη πλατφόρμα OnlyFans Ltd. στο εξής, σκοπεύει να επικεντρωθεί στη διαφάνεια ενώ, παράλληλα, σχεδιάζει να γίνει ακόμη πιο ξεκάθαρη ως προς τις λειτουργίες της.
Την ίδια στιγμή, στη Βρετανία, η κυβέρνηση της χώρας καταγωγής της εταιρείας οριστικοποιεί τους αυστηρούς νέους νόμους αναφορικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
«Η Amazon πουλάει βιβλία για το σεξ και την κηπουρική. Κανείς δεν αποκαλεί την Amazon βιβλιοπωλείο για ενήλικες, σωστά;», δηλώνει χαρακτηριστικά, η Κέιλι Μπλερ, επικεφαλής στρατηγικής της εταιρείας με έδρα το Λονδίνο. «Ταυτόχρονα, και οι δημιουργοί περιεχομένου στην πλατφόρμα μας, παρέχουν περιεχόμενο για τα πάντα. Παρόλα αυτά, το OnlyFans είναι «ένας ιστότοπος περιεχομένου για ενήλικες», επισημαίνει.
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, η επιτυχημένη διαδικτυακή πλατφόρμα προσπαθεί να απομακρυνθεί από το «πικάντικο» παρελθόν της. Παράλληλα, εργάζεται σκληρά προκειμένου να υπάρξει στο εξής, μεγαλύτερη επικοινωνία και διαφάνεια μεταξύ της εταιρείας από τη μία, και δημοσιογράφων, τραπεζικών υπαλλήλων αλλά και ρυθμιστικών αρχών, από την άλλη.
Στο μεταξύ, στελέχη της OnlyFans έχουν συναντηθεί με βρετανούς βουλευτές προκειμένου να συζητήσουν εκτενέστερα αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. «Δηλώνουμε ένθερμοι υποστηρικτές του νομοσχεδίου για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Ισχυρισμοί όπως, «θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τις απαιτήσεις του», δεν υποστηρίζονται από πραγματικές αναλύσεις, αποδεικτικά στοιχεία ή δηλώσεις της OnlyFans», επισήμανε εκπρόσωπος της πλατφόρμας.
Σύμφωνα με τις αναφορές διαφάνειας της OnlyFans, που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπό της, η εταιρεία αφαίρεσε περισσότερες από ένα εκατομμύριο αναρτήσεις λόγω παραβίασης της πολιτικής «αποδεκτής χρήσης» τον Ιούλιο του 2021. Έκτοτε, συνεχίζει αφαιρεί εκατοντάδες λογαριασμούς που παραβιάζουν την πολιτική της κάθε μήνα.
Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι είναι αφοσιωμένοι στην ασφάλεια της εταιρείας. Μάλιστα, η OnlyFans προσλαμβάνει από 40 έως 50 άτομα το μήνα για να εργαστούν στο συγκεκριμένο τμήμα της εταιρείας. Πολλοί από αυτούς είναι υπεύθυνοι για την εποπτεία των 20 εκατομμυρίων μηνιαίων αναρτήσεων που προέρχονται από περισσότερους από 2 εκατομμύρια δημιουργούς του. Πιο συγκεκριμένα, κάθε ανάρτηση ελέγχεται εντός 24 ωρών από τη δημοσίευση, αφού δοκιμαστεί από συστήματα αναγνώρισης εικόνων και λέξεων, τα οποία δίνουν προτεραιότητα σε υλικό υψηλότερου κινδύνου, είπε η OnlyFans.
Η τεράστια επιτυχία
Η πλατφόρμα ιδρύθηκε το 2016. Έγινε εξαιρετικά κερδοφόρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, σημειώνοντας κέρδη προ φόρων αξίας 433 εκατομμυρίων δολαρίων για το έτος που έληξε στις 30 Νοεμβρίου – επτά φορές δηλαδή, περισσότερα από ό,τι κέρδισε το προηγούμενο έτος.
Ο Αμερικανός επενδυτής Λέονιντ Ραντβίνσκι, ο οποίος απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο της επιχείρησης το 2018, κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα από την πλατφόρμα από τα τέλη του 2020, ανέφερε η εταιρεία στις οικονομικές της καταστάσεις τον περασμένο μήνα.
Υπενθυμίζεται πως, οι συνδρομητές στην OnlyFans καταβάλλουν μηνιαίες χρεώσεις στους δημιουργούς περιεχομένου προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικές φωτογραφίες, βίντεο και συνομιλίες. Η εταιρεία λαμβάνει ένα τέλος 20%. Προσπάθησε να διευρύνει την προσφορά της πέρα από το περιεχόμενο για ενήλικες για το οποίο είναι ευρέως γνωστό, επισημαίνοντας σελίδες από σεφ, μουσικούς, διασημότητες και γυμναστές και λανσάροντας έναν mainstream ιστότοπο ροής παρόμοιο με το YouTube.
Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η OnlyFans ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην απαγόρευσης της ανάρτησης σεξουαλικού περιεχομένου στην πλατφόρμα της προκαλώντας σάλο από δημιουργούς και εργαζόμενους στη βιομηχανία ενηλίκων που βασίζονταν στην πλατφόρμα ως πηγή εισοδήματος. Λίγο αργότερα ωστόσο, ανέστρεψε τα λεγόμενά της και κατηγόρησε αιτήματα από «τραπεζικούς εταίρους και παρόχους πληρωμών» για την αρχική της ανακοίνωση.
Πηγή: newmoney.gr