Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΠόσοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για ένα μπλε σήμα στο Twitter;

Πόσοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για ένα μπλε σήμα στο Twitter;

Εάν ξοδεύετε χρόνο στο Twitter, πιθανότατα είστε πολύ στενοχωρημένοι για το τι συνέβη από τότε που αγοράστηκε από τον Elon Musk.

Σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες εταιρικές αλλαγές, η εταιρεία δεν έχει κάνει τίποτα για να καθησυχάσει τους πιστούς υπαλλήλους, τους αφοσιωμένους χρήστες και τους σταθερούς διαφημιστές ότι βρίσκονται σε ικανά χέρια. Συνέβη το αντίθετο, με τον Musk να απολύει τους μισούς υπαλλήλους του Twitter (και στη συνέχεια να προσπαθεί να επαναπροσλάβει μερικούς), να αναστέλλει οποιονδήποτε τον παρωδεί, να τρομάζει τους διαφημιστές και να χρησιμοποιεί το Twitter για να απειλεί να “ονομάσει και να ντροπιάσει” αυτούς που πιστεύει ότι έχουν υποταχθεί σε ομάδες ακτιβιστών.

Μετά από πολλές ιδέες για τη δημιουργία εσόδων από τα μπλε σημάδια επαλήθευσης του Twitter και τη συζήτηση της ιδέας του με τον πιο γνωστό συγγραφέα τρόμου στον κόσμο, ο Musk έχει (προς το παρόν) καταλήξει σε ένα σύστημα δύο επιπέδων χρηστών: Μπλε, για αυτούς που θα πληρώσουν $7.99 για ένα μπλε σήμα και ορισμένες υπηρεσίες, και τους unlabeled χρήστες που αποτελούν την πλειοψηφία των χρηστών του Twitter. Για μικρό χρονικό διάστημα υπήρχε και μια τρίτη επιλογή: Official, η οποία έδωσε ένα γκρι σήμα επαλήθευσης και τη λέξη “Official” για επιλεγμένους λογαριασμούς, αλλά ο Musk την τερμάτισε σχεδόν αμέσως.

Το All About Cookies ρώτησε 1.250 ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες για να δει αν θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν για την εμπειρία Twitter Blue. Από αυτούς που χρησιμοποιούν το Twitter (971 από τους ερωτηθέντες), το 44% είπε ότι δεν θα πλήρωνε τίποτα για επαλήθευση — αλλά το 28% θα πλήρωνε τα $8.

Ενώ το νέο μπλε σήμα του Twitter δεν θα κάνει τίποτα περισσότερο από τον εντοπισμό όσων έχουν εγγραφεί στο Blue, το 54% θεώρησε ότι το σήμα επαλήθευσης θα βοηθήσει στον προσδιορισμό των λογαριασμών που θα εμπιστευθούν στην πλατφόρμα. Φυσικά, αυτό παρουσιάζει τη δυνατότητα παραπλάνησης των ανθρώπων από (ακόμη περισσότερη) παραπληροφόρηση και scams, επειδή πίστευαν σε κάτι που κάποτε αποτελούσε ένα σύστημα επαλήθευσης που τώρα αποτελεί το έμβλημα του pay-for-play.

Οι ερωτηθέντες είχαν μια αρκετά θετική προοπτική για την ιδιοκτησία του Musk. Όταν ρωτήθηκαν τι περιμένουν από την ποιότητα περιεχομένου του Twitter υπό τον Μασκ, το 38% είπε ότι αναμένει βελτίωση και το 33% είπε ότι πιστεύει ότι το περιεχόμενο θα γίνει πιο αξιόπιστο. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν ο Musk αναρτήσει στο Twitter μια αβάσιμη και καταρριπτέα θεωρία συνωμοσίας σχετικά με μια επίθεση στον σύζυγο της προέδρου της Βουλής Nancy Pelosi, όχι ένα αλλά δύο Nazi memes, και την αναστολή των λογαριασμών παρωδίας του αφού δήλωσε: ” Η Κωμωδία είναι πλέον νόμιμη στο Twitter”.

Πηγή: gr.pcmag.com

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα