Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣτο μισό η αξία του Twitter από τότε που το ανέλαβε ο...

Στο μισό η αξία του Twitter από τότε που το ανέλαβε ο Έλον Μασκ

Η εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ τον Οκτώβριο του 2022 και οι πολλές ανατροπές του, δεν θα ήταν χωρίς επιπτώσεις: Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που αποκάλυψαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο νέος ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου εκτιμά την αξία του στα 20 δισ. δολάρια, από 44 δισ. που ήταν πέντε μήνες πριν την εξαγορά του Twitter.

Η εσωτερική επιστολή προς τους υπαλλήλους αφορούσε τη διανομή κερδών εντός του ομίλου του Σαν Φρανσίσκο και την κατανομή μετοχών στην X Holdings, την εταιρεία που επιβλέπει το Twitter από την εξαγορά του, στα τέλη Οκτωβρίου.

Στο εσωτερικό έγγραφο, ο Eλον Μασκ αποδίδει τη συρρίκνωση της αξίας της εταιρείας στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο όμιλος. «Το Twitter επρόκειτο να χάσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως», έγραψε ο Έλον Μασκ σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα το Σάββατο. Το ποσοστό αυτό εξηγείται, σύμφωνα με τον ίδιο, στην απώλεια τζίρου 1,5 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Platformer, τα διαφημιστικά έσοδα του Twitter (που αντιπροσωπεύουν το 90% των εσόδων του) στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή) μειώθηκαν κατά 15% το 2022 σε σύγκριση με το 2021.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Media Matters, 50 από τους 100 μεγαλύτερους διαφημιστές στον κόσμο έχουν σταματήσει (ή ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν) τις δαπάνες τους για διαφήμιση στο Twitter από τότε που ο Μασκ ανέλαβε την εταιρεία. Η επιλογή των διαφημιζόμενων να αποσυρθούν υποκινείται από τον φόβο ότι θα εκτεθούν σε ένα σκάνδαλο που επηρεάζει την πλατφόρμα. Πράγματι, το Twitter και ο νέος του ιδιοκτήτης έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τους τελευταίους μήνες μετά τις επιλογές του Έλον Μασκ να ανοίξει εκ νέου λογαριασμούς που είχαν απαγορευτεί στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγεία κατηγόρησε επίσης πριν λίγες ημέρες τον Έλον Μασκ, χωρίς να τον κατονομάσει, για διάδοση «ψευδών ειδήσεων» μετά από ένα tweet του πολυδισεκατομμυριούχου που καλούσε τις χώρες «να μην παραχωρήσουν την εξουσία τους», αποδεχόμενες τη διεθνή συμφωνία που αποσκοπεί στην καταπολέμηση των πανδημιών. Η διαμάχη ξεκίνησε νωρίτερα όταν ο Έλον Μασκ έγραψε στο Twitter : «Τα κράτη δεν πρέπει να εκχωρήσουν την εξουσία τους στον ΠΟΥ».

Ο Μασκ θέλει να 10πλασιάσει την αξία του Twitter
Στο εσωτερικό έγγραφο, ο Έλον Μασκ λέει ότι βλέπει «ένα δύσκολο αλλά ξεκάθαρο μονοπάτι» για να αυξηθεί η αξία του ομίλου στα 250 δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς να αναφέρει προθεσμία. «Αλλά τώρα που οι διαφημιστές επιστρέφουν, φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε το δεύτερο τρίμηνο» του 2023, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και πλειοψηφικός μέτοχος του Twitter.

Από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο, ο Έλον Μασκ μείωσε το εργατικό δυναμικό του ομίλου από 7.500 σε λιγότερους από 2.000 υπαλλήλους, προχωρώντας σε διαδοχικά κύματα απολύσεων. Ταυτόχρονα, το «αφεντικό» του κοινωνικού δικτύου έχει δημιουργήσει ένα νέο μέσο δημιουργίας εισοδήματος εντός της εταιρείας: το Twitter blue, μια συνδρομή με 8 δολάρια το μήνα, που δίνει πρόσβαση σε ένα «μπλε σήμα», παρόμοιο με αυτό των σημερινών λογαριασμών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα