Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Βίντεο από τη δράση της συμμορίας που μπούκαρε με αυτοκίνητα σε...

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από τη δράση της συμμορίας που μπούκαρε με αυτοκίνητα σε καταστήματα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας που είχε κάνει 50 κλοπές και διαρρήξεις σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και άλλους νομούς της Μακεδονίας, μέσα σε δυο μήνες, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Οι δύο εκ των τεσσάρων δραστών που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, αλλά και οι δύο συνεργοί τους, από τα τέλη Αυγούστου έως και τις 17 Νοεμβρίου του 2022 είχαν πραγματοποιήσει 13 κλοπές οχημάτων, 14 διαρρήξεις πρατηρίων υγρών καυσίμων, 12 διαρρήξεις εταιρειών, πέντε διαρρήξεις συνεργείων και έξι διαρρήξεις καταστημάτων.

Οι διαρρήξεις έγιναν στις περιοχές της Σίνδου, της Χαλάστρας, της Ευκαρπίας, του Ευόσμου, του Ωραιοκάστρου, της Μενεμένης, του Αγίου Αθανασίου και της Χαλκηδόνας αλλά και σε όμορους Νομούς της Θεσσαλονίκης (Πέλλα, Κιλκίς, Ημαθία).

Οι δράστες αφού έκλεβαν τα αυτοκίνητα στη συνέχεια τα χρησιμοποιούσαν ως πολιορκητικό κριό προκειμένου να σπάσουν τα ρολά των καταστημάτων και να μπουν στο εσωτερικό τους.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr, φαίνονται τα μέλη της συμμορίας να προσπαθούν να μπουν σε ένα κατάστημα υγρών καύσιμών στην περιοχή της Σίνδου. Οι δύο από αυτούς έχουν βγει έξω από το αγροτικό όχημα και κατευθύνουν το οδηγό στο σημείο που θα πρέπει να προσκρούσει το όχημα. Μετά από τρεις προσπάθειες τα ρολά δεν θα σπάσουν κι έτσι οι δράστες θα επιχειρήσουν από άλλο σημείο. Θα πάνε στην πρόσοψη του καταστήματος, ωστόσο το 4χ4 δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει τα κολωνάκια που είναι τοποθετημένα μπροστά από τα ρολά.

Έτσι η συμμορία που αφαίρεσε συνολικά από τα θύματα της το πόσο των 43.040 ευρώ και προκάλεσε ζημιές 30.000 ευρώ θα τραπεί σε φυγή.

*κεντρική φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter
Διαβάστε Ακόμα