Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔιαμαρτυρία εργαζομένων στο Παπανικολάου

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Παπανικολάου

Συγκέντρωση και πορεία αναμένεται να πραγματοποιήσουν την Παρασκευή εργαζόμενοι του ΓΝ Παπανικολάου. Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων νομιμοποιήσεις, ενίσχυση του ΕΣΥ κ.α

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Παπανικολάου

Η Κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί να αυξήσει το κύμα φυγής υγειονομικών από το ΕΣΥ, την ώρα που στα Νοσοκομεία έχουμε 40.000 κενές οργανικές θέσεις και υπηρετούν 20.000 συμβασιούχοι.
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που δόθηκε στη διαβούλευση προβλέπονται διατάξεις-κοροϊδία για τους συμβασιούχους εργαζόμενους.
Οι επικουρικοί ανανεώνονται για έξι μήνες , οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές για δυο μήνες , οι συνάδελφοι που ήρθαν προς αποκατάσταση των ανεμβολίαστων για τρεις μήνες, για τους εργαζόμενους με σύμβαση ΟΑΕΔ δεν προβλέπεται τίποτα, ενώ λήγουν οι συμβάσεις τον Φεβρουάριο 2024.
Υπάρχει εμπαιγμός και κοροϊδία. Η ρύθμιση αυτή είναι δυσμενής όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για το σύστημα. Καλλιεργεί την ανασφάλεια στους συμβασιούχους .
Ο μόνος τρόπος για την πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ είναι η απευθείας μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (ΟΑΕΔ, επικουρικών, ειδικευόμενων νοσηλευτών, συμβασιούχων προς αντικατάσταση ανεμβολίαστων , ΣΟΧ) και η ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 5ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή 8/12/23 από τις 10:00-15:00 με συγκέντρωση στην ΥΠΕ στις 10:30 π.μ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός ΕπικοινωνίαςΔιαβάστε Ακόμα