Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΑγωνία για τον πιλότο του ελικοπτέρου που έπεσε στην Εύβοια - Ψάχουν...

Αγωνία για τον πιλότο του ελικοπτέρου που έπεσε στην Εύβοια – Ψάχουν και για δεύτερο άτομο

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι Ευβοίας για τον εντοπισμό του ιδιωτικού ελικοπτέρου που έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στο σημείο των ερευνών εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη συμμετέχει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε χθες το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, ενώ ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 09:00 το πρωί και απογειώθηκε στις 10:13 από το Μαντούδι και έκτοτε αγνοείται.

Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνο ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα.

«Πετούσε πολύ χαμηλά για ώρα»

Στο μεταξύ, αυτόπτες ανέφεραν ότι το ελικόπτερο είχε πέσει 300 μέτρα από την ακτή και, σύμφωνα μαρτυρία βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό. Άλλες μαρτυρίες μιλούν για πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος και έναν ήχο που ακούστηκε πριν από την πρόσκρουση στη θάλασσα.

Ο πιλότος είχε μεγάλη εμπειρία πτήσεων στην Πολεμική Αεροπορία, όπου πετούσε με Huey, αλλά και την πολιτική αεροπορία.

Μαρτυρία: Πετούσε πολύ χαμηλά μέσα σε δυνατή βροχή
Λίγο πριν από την πτώση του το ελικόπτερο πετούσε πολύ χαμηλά, είπε αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν πολύ κοντά στο σπίτι μου, ένα κίτρινο ελικόπτερο που πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα μπαμ, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έριχνε καρέκλες» είπε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, το ελικόπτερο, ενώ ήταν στον αέρα, άρχισε να παίρνει περίεργη κλίση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος.

Βίντεο: Ελικόπτερο πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή όπου κατέπεσε το Α-109

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα