Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος: Με πληρότητα αναχωρούν τα πλοία – Αυξημένη κίνηση...

Κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος: Με πληρότητα αναχωρούν τα πλοία – Αυξημένη κίνηση στους δρόμους

Όπου φύγει φύγει οι εκδρομείς του Πάσχα. Με πληρότητα που αγγίζει το 100% θα αναχωρήσουν και σήμερα τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Αυξημένη ήταν χθες και η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο, με τα υπεραστικά λεωφορεία να έχουν προγραμματίσει δεκάδες έκτακτα δρομολόγια.

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται να αναχωρήσει και το τελευταίο μεγάλο κύμα εκδρομέων από την Αττική προς την περιφέρεια με τους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να αναχωρήσουν για τους πασχαλινούς προορισμούς τους.

Τα πλοία από τα λιμάνια αναχωρούν για τους νησιωτικούς προορισμούς με πληρότητες που πλησιάζουν το 100% ενώ οι ταξιδιώτες σπεύδουν να επιβιβαστούν κουβαλώντας όλα τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι. Η Μαίρη Σκανδάλη βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και κατέγραψε τις αντιδράσεις των ταξιδιωτών την ώρα της επιβίβασης στο πλοίο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας πάνω από 84 χιλιάδες οχήματα έφυγαν από την Αττική χθες, Μεγάλη Πέμπτη και ειδικότερα 49.300 αυτοκίνητα πέρασαν από την Αθηνών-Κορίνθου και 35.009 από την Αθηνών-Λαμίας. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι είχαν φύγει προς Κόρινθο 45.547 οχήματα και 34.765 προς Λαμία.

Γεμάτα αναχωρούν τα λεωφορεία

Με πληρότητες που αγγίζουν 100% κορυφώνεται η έξοδος των Αθηναίων στις μετακινήσεις τους από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Την ίδια εικόνα, με πολύ υψηλές πληρότητες στις πτήσεις εμφανίζει και το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ αγγίζουν πληρότητα 100% για δρομολόγια σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, Πιερρίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευβοίας.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Mακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος, η κίνηση και στους δυο σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, και μάλιστα αυξημένη κατά 20%.

Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είναι προγραμματισμένα 250 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 50 είναι έκτακτα, και το Μεγάλο Σάββατο 180 δρομολόγια.

Αυξημένα είναι και τα δρομολόγια από τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λιοσίων, ξεπερνούν τα 100 καθημερινά, έως και το Μεγάλο Σάββατο και για τους 11 προορισμούς: Ευβοίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Λειβαδιάς, Θήβας.

Αυξημένη η κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος

Αυξημένη είναι και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τα αεροσκάφη να φεύγουν με πολύ υψηλές πληρότητες τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού.

Για αύριο Μεγάλη Παρασκευή το σύνολο των πτήσεων (αφίξεις και αναχωρήσεις) από το «Ελ. Βενιζέλος» είναι 537, από αυτές οι 268 είναι αφίξεις και 269 αναχωρήσεις. Το Μεγάλο Σάββατο, το σύνολο των πτήσεων είναι 467, εκ των οποίων 238 αφίξεις και 229 αναχωρήσεις ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται 437 συνολικά πτήσεις, 217 αφίξεις και 220 αναχωρήσεις. Για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου, το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 504 ( αφίξεις 250 και αναχωρήσεις 254), για Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, 533 πτήσεις, με 265 αφίξεις και 268 αναχωρήσεις και για Τετάρτη 8 Μαΐου, 516 πτήσεις ( 261 αφίξεις και 255 αναχωρήσεις) .

ΕΡΤ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα