Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυντήρηση των κτιρίων ζητούν οι γονείς του σχολείου που έπεσε το ταβάνι...

Συντήρηση των κτιρίων ζητούν οι γονείς του σχολείου που έπεσε το ταβάνι στη Θεσσαλονίκη

Από θαύμα σώθηκαν οι μαθητές της ΣΤ Τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όταν το πρωί  της Πέμπτης κατέρρευσε όλη η ψευδοροφή σχολικής αίθουσας.

Να σημειωθεί πώς, ο Σύλλογος γονέων αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα πίεζαν και τη δημοτική αρχή και τη διεύθυνση να γίνουν εργασίες συντήρησης στο κτήριο που είναι παλιό, οι οποίες είχαν αρχίσει. Οι γονείς ζητούν μέτρα συντήρησης των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα, με αφορμή το περιστατικό στο 4ο δημοτικό Σχολείο Πυλαίας οι  γονείς καλούν σήμερα στις 18.00 το απόγευμα σε συνάντηση – συζήτηση για την συντήρηση των σχολικών κτηρίων. Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο μπροστά από το δημαρχείο Πυλαίας θα συμμετάσχουν  τα Δ. Σ. των Συλλόγων Γονέων, μέλη των Συλλόγων Γονέων και γονείς.

Στο μεταξύ, η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Την ίδια ώρα, την  παρέμβαση  εισαγγελέα προκάλεσε το περιστατικό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας. Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα οριστεί πραγματογνώμονας για να κάνει αυτοψία, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Πυλαίας – Χορτιάτη τονίζει, ότι «μαζί με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού της τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας».

Την άμεση ανάγκη για συγκεκριμένα μέτρα συντήρησης των σχολικών μονάδων, αλλά και όλων των δημοσίων κτιρίων, τονίζει τo Συνδικάτο Οικοδόμων της Θεσσαλονίκης.

Επίσης  το Συνδικάτο Οικοδόμων της Θεσσαλονίκης, δηλώνει ότι στηρίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, για συνάντηση-συζήτηση για τα προβλήματα συντήρησης των σχολικών μονάδων, στις 5/11 στις 18.00, μπροστά από το Δημαρχείο Πυλαίας και καλούμε όλους τους οικοδόμους-γονείς σε συμμετοχή για «να μην αφήσουμε τη ζωή των παιδιών μας στην τύχη».

Διαβάστε κι εδώ τα θέματα του Seleo.gr 

Από θαύμα σώθηκαν 23 μαθητές στη Θεσσαλονίκη από την κατάρρευση της ψευδοροφής (ΦΩΤΟ) 

Στην δικαιοσύνη ο δήμος για την κατάρρευση της ψευδοροφής στο σχολείο της Πυλαίας

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα