Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΌσκαρ 2024: Τέσσερα τα βραβεία για το Poor Things του Λάνθιμου (BINTEO)

Όσκαρ 2024: Τέσσερα τα βραβεία για το Poor Things του Λάνθιμου (BINTEO)

Με το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου να κατακτά τρία βραβεία στις κατηγορίες Σκηνογραφίας,  Κομμώσεις-Μακιγιάζ και Σχεδιασμό Κοστουμιών ολοκληρώθηκε η 96η ετήσια απονομή των Όσκαρ στο Χόλιγουντ.

Η Έμα Στόουν έκανε τέσσερα τα βραβεία για την ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, καθώς κέρδισε το Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου. Ωστόσο η ταινία που σάρωσε τα βραβεία ήταν το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν το οποίο κατέκτησε 7, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, βραβείο ερμηνείας για τους Κίλιαν Μέρφι και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Κρίστοφερ Νόλαν.

Το «Oppenheimer» ήταν η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες: 13. Ακολουθούσε το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου με 11 υποψηφιότητες. Το «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε με 10 και τέλος το «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ με 8.

Ο Τζίμι Κίμελ, ο οποίος ανέλαβε για 4η φορά την παρουσίση της μεγάλης βραδιάς, άνοιξε το σόου με ένα σύντομο, προηχογραφημένο σκετς με την πρωταγωνίστρια της «Barbie» Μάργκοτ Ρόμπι και στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή καταχειροκροτούμενος. Ο παρουσιαστής συμπεριέλαβε τον Μέσι, τον σκύλο από την ταινία «Anatomy of a Fall», στον μονόλογό του για τα Όσκαρ και η κάμερα στράφηκε προς το ζώο που καθόταν δίπλα στο αφεντικό του.

28439039

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα