Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤΩΡΑ - Συγκέντρωση για τις εργασίες στο ''Στέκι στο Βιολογικό'' (ΦΩΤΟ...

ΤΩΡΑ – Συγκέντρωση για τις εργασίες στο ”Στέκι στο Βιολογικό” (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση φοιτητών στο ΑΠΘ, έξω από το στέκι στο βιολογικό. Οι φοιτητές αντιδρούν στην παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ και στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη  στο Τμήμα Βιολογίας, ο οποίος είχε εκκενωθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και επί 34 χρόνια στέγαζε την αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα, κουκουλοφόροι κλείδωσαν με  αλυσίδα και λουκέτο την εξωτερική πόρτα του προαυλίου του πανεπιστημίου, που βρίσκεται απέναντι από το ΓΝ Γεννηματάς. Ωστόσο, επενέβησαν αστυνομικοί, οι οποίοι κι έκοψαν το λουκέτο. Στο σημείο να σημειωθεί ότι και σήμερα, βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ στο ΑΠΘ.

Στο μεταξύ, εκτεταμένες καταστροφές προκάλεσαν  άγνωστοι στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας». Κρατώντας βαριοπούλες δεκάδες άτομα κινήθηκαν μαζικά προς τον χώρο και άρχισαν να γκρεμίζουν τους τοίχους. Η υπηρεσία φύλαξης ενημέρωσε τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, καθώς και την αστυνομία για την οργανωμένη επίθεση των αγνώστων, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

“Ομόφωνα η κοινωνία καταδικάζει τις περιθωριακές, εγκληματικές ενέργειες πολύ μικρών μειοψηφιών που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο”, τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στους πρωτοφανείς βανδαλισμούς και τις φθορές που προκάλεσαν 60-70 άγνωστοι στον υπό ανακαίνιση χώρο του Βιολογικού που επί 34 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα