Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣαν σήμερα : Η συναυλία που «βούλιαξε» τη Θεσσαλονίκη το 1997 (Video)

Σαν σήμερα : Η συναυλία που «βούλιαξε» τη Θεσσαλονίκη το 1997 (Video)

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 1997, οι U2 δίνουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα που σίγουρα δεν ξεχνιέται εύκολα. Όχι μόνο από τους τυχερούς που βρέθηκαν εκεί, αλλά και από όλους όσους έζησαν την τρέλα εκείνων των ημερών. Θεωρήθηκε μια από τις πολυπληθέστερες που έγιναν ποτέ στη χώρα. Έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που είχαν διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1997.

Η τιμή του εισιτηρίου ανερχόταν στις 4.000 δρχ, δηλαδή περίπου 12 ευρώ. Για τα δεδομένα της εποχής και της μπάντας ήταν ένα ιδιαίτερα προσιτό εισιτήριο.

Οι φανατικοί θαυμαστές τους από κάθε γωνία της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό είχαν φτάσει στη Θεσσαλονίκη. Δωμάτιο στα ξενοδοχεία δεν υπήρχε ούτε για δείγμα.

Κάποιοι όμως, δεν στάθηκαν τυχεροί. Λίγες ώρες πριν από τη συναυλία, ξέσπασε απεργία των τελωνειακών. Οι νταλίκες με τον εξοπλισμό της συναυλίας από το Σαράγεβο, που ήταν ο προηγούμενος σταθμός του συγκροτήματος, είχαν κολλήσει στα σύνορα.

Ύστερα από επτάωρες διαπραγματεύσεις πέρασαν οι νταλίκες, όχι όμως και οι εκατοντάδες φίλοι των U2 από τις άλλες Βαλκανικές χώρες, που έμειναν με τα εισιτήρια στο χέρι.

Μετά τη συναυλία, οι U2 αναχώρησαν για την Κρήτη, όπου έκαναν για λίγες μέρες διακοπές.

Καθώς έφευγαν από τη Θεσσαλονίκη ο Μπόνο μίλησε στην Ελληνική τηλεόραση για την καλύτερη βραδιά της ζωής του, αλλά και για την αγάπη του για το κοινό.

Για την ιστορία οι U2 είναι Ιρλανδέζικο συγκρότημα ,ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα εναλλακτικής ροκ στον κόσμο και ιδρύθηκαν στις 25 Σεπτεμβρίου του 1976, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Οι U2 έχουν πουλήσει διεθνώς περισσότερα από 140 εκατομμύρια albums και έχουν κερδίσει 22 Βραβεία Γκράμι, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα.


Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα