Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠαράταση του lockdown αναμένεται να εισηγηθεί η επιτροπή

Παράταση του lockdown αναμένεται να εισηγηθεί η επιτροπή

Παράταση του lockdown αναμένεται να εισηγηθούν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι στην κυβέρνηση, καθώς μπορεί να παρατηρείται μια σταθεροποίηση στα επιδημιολογικά στοιχεία, ωστόσο η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει μεγάλη και τα κρούσματα πολλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, τα μέλη της επιτροπής θα εξετάσουν τα έως τώρα επιδημιολογικά στοιχεία και πιθανόν να υπάρξει και νέα αξιολόγηση για το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο. Πάντως δεν αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων ενώ οποιαδήποτε συζήτηση για άνοιγμα της οικονομίας και του λιανεμπορίου μετατίθεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα.

Οι ειδικοί παραμένουν επιφυλακτικοί για το τι μέλλει γενέσθαι, αφού έχει αυξηθεί το ποσοστό μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων στο 60% ενώ προβληματίζει ιδιαίτερα η ενδοοικογενειακή διασπορά. Οι αποφάσεις θα γίνουν γνωστές στις 18:00 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά. Επιπλέον, στη σημερινή ενημέρωση θα δοθούν διευκρινίσεις για τα self-tests. Κατά πληροφορίες, η ενημέρωση θα εξειδικευθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα