Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΟι τρομακτικές προβλέψεις για το νέο κύμα - Πάνω από 2.300 νεκροί...

Οι τρομακτικές προβλέψεις για το νέο κύμα – Πάνω από 2.300 νεκροί μόνο τον Ιανουάριο

Σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της «μάχης» της με τον κορωνοϊό βρίσκεται η χώρα μας, με τα κρούσματα να παρουσιάζουν μικρή αποκλιμάκωση και να έχουν σταθεροποιηθεί σε αριθμούς κοντά στις 20.000.

Ωστόσο δεν είναι όλοι οι αριθμοί ενθαρρυντικοί. Η Ελλάδα μετρά περισσότερους από 100 θανάτους ημερησίως εδώ και πολλές ημέρες. Μάλιστα, το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως μέσα στον Ιανουάριο, δηλαδή σε 28 ημέρες, έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ίο πάνω από 2.300 συνάνθρωποί μας.

Τα παραπάνω στοιχεία, ωστόσο, έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία των επιστημόνων, οι οποίοι προειδοποιούν ότι «δεν θα τελειώσει εύκολα η πανδημία».

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τα άλλα κράτη και θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, γιατί διαφορετικά «και το πέμπτο κύμα που θα ξεκινήσει τον Μάιο θα έχει τις ίδιες συνέπειες».

Ο διευθυντής ΕΣΥ στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γ. Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος μιλά για πέμπτο κύμα, το οποίο θα ξεκινήσει τον Μάιο. Ο ίδιος επισήμανε ότι η πανδημία είναι ένα ακραίο υγειονομικό φαινόμενο για το οποίο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

«Εμείς αυτή την στιγμή βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες της σφοδρότητας του τέταρτου κύματος που ξεκίνησε τον Νοέμβριο, παρόλο που μας είχε προειδοποιήσει από τον Αύγουστο. Αν ένα φαινόμενο δεν το αντιμετωπίσεις εν τη γενέσει του όσον αφορά το υγειονομικό, δηλαδή τους 100 θανάτους την ημέρα, έχεις αυτά τα τραγικά αποτελέσματα» είπε και πρόσθεσε:

«Κανείς να μην υποκρίνεται ως προς τις συνέπειες. Και το πέμπτο κύμα που θα ξεκινήσει τον Μάιο θα έχει τις ίδιες συνέπειες. Θα χαλαρώσουμε εμείς τώρα και αυτό θα δείξει τα δόντια του τον Απρίλη – Μάη. Έλεος. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι θα έχουμε μία έκρηξη της πανδημίας και θα βιώσουμε αυτές τις τραγικές συνέπειες που βιώνει το νοσοκομείο μας».

«Ας μην παρασυρόμαστε»
Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, έκανε λόγο, μιλώντας στο ΣΚΑΙ για συνεχόμενη πίεση στο ΕΣΥ, ενώ τόνισε ότι δίνεται καθημερινή μάχη για να υπάρξει κενή κλίνη ΜΕΘ.

Μάλιστα για τους διασωληνωμένους, τόνισε ότι υπάρχουν περιστατικά και με Όμικρον, ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι και χωρίς την τρίτη δόση.

«Να μην παρασυρόμαστε από τις άλλες χώρες, εμείς δεν είμαστε σε τέτοιο επίπεδο, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, έχουμε καθημερινά 100 θανάτους», σχολίασε για την χαλάρωση των μέτρων.

Έρχεται χαλάρωση μέτρων από τη Δευτέρα
Η χαλάρωση των νέων περιορισμών που αποφασίστηκαν θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέρχεται η μουσική στην εστίαση και απελευθερώνεται το ωράριο, όμως παραμένει ένας περιορισμός και αυτός είναι ότι η διασκέδαση επιτρέπεται μόνο για καθήμενους.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα