Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΞεκινά η επιστράτευση γιατρών στη Βόρεια Ελλάδα – Λίστα αναμονής για τις...

Ξεκινά η επιστράτευση γιατρών στη Βόρεια Ελλάδα – Λίστα αναμονής για τις εντατικές

Ξεκινά από σήμερα η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών εν μέσω της ασφυκτικής πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία λόγω του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Θα ξεκινήσει πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα, μετά στη Θεσσαλία και θα συνεχιστεί όπου υπάρχουν επιβαρυμένες περιοχές. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός χθες στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, «εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες καθώς και το προσωπικό σε αυτές».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής ασθενών με ηλικιακά κριτήρια για εισαγωγή στις ΜΕΘ. Στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει, λειτουργούν 100 κλίνες ΜΕΘ, που αυτή τη στιγμή είναι όλες γεμάτες, ενώ υπάρχουν αρκετοί διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός εντατικής, σε λίστα αναμονής.

Στο μεταξύ, κατειλημμένα και τα 15 κρεβάτια στις ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ .Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε χθες  η εφημερία στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ήδη δυο ασθενείς με covid-19 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εκτός ΜΕΘ. Δεκάδες είναι αυτοί που φτάνουν με συμπτώματα της πανδημίας στα εξωτερικά Ιατρεία .

«Το πρόβλημά μας αυτήν την στιγμή είναι ότι δεν έχουμε χώρο να βάλουμε τους αρρώστους. Δεν υπάρχει κενό κρεβάτι στην εντατική», επισημανε στην ΕΡΤ ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός, και πρόσθεσε ότι δεν έχει νόημα να ανοίξουν νέες κλίνες αφού δεν υπάρχουν εντατικολόγοι ή περισσότεροι νοσηλευτές για να τις λειτουργήσουν.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα