Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝέα Φιλαδέλφεια: «Φταίνε οι ελληνικές αρχές, δεν ξέρω αν θα τους τους...

Νέα Φιλαδέλφεια: «Φταίνε οι ελληνικές αρχές, δεν ξέρω αν θα τους τους σταυρώσουν», είπε πατέρας συλληφθέντα Κροάτη

Ο πατέρας ενός από τους Κροάτες που συνελήφθησαν για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής, τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν την ευθύνη για όλα, καθώς δεν έκαναν το παραμικρό, ενώ επισήμανε ότι δεν ξέρει ποια θα είναι η τύχη τους.

Ο πατέρας ενός εκ των κρατουμένων Κροατών, για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, μίλησε στον κροατικό τηλεοπτικό σταθμό RTL για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο γιος του και επισήμανε ότι δεν γνώριζε ότι το παιδί του είχε πάει στην Ελλάδα με τους άλλους χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Από την άλλη, πάντως, έριξε το φταίξιμο στις ελληνικές αρχές καθώς είπε ότι ήξεραν τι πρόκειται να γίνει, αλλά δεν έκαναν το παραμικρό.

«Φταίνε οι ελληνικές αρχές»
Ο πατέρας του Κροάτη τόνισε πάντως, ότι την όλη ευθύνη είχαν οι ελληνικές αρχές που δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν τους χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ πριν διασχίσουν όλη την Ελλάδα και φτάσουν στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Φταίχτες είναι τα ελληνικά τελωνεία και η αστυνομία. Είχαν επιστολή από το Μαυροβούνιο και την Κροατία ότι τους πλησίαζαν 21 αυτοκίνητα με πινακίδες που είχαν φωτογραφηθεί. Όμως η ελληνική αστυνομία δεν άνοιξε καν εκείνα τα χαρτιά, πέρασαν χωρίς κανένα πρόβλημα».

Ο πατέρας του χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο γιος του θα επιστρέψει πίσω. «Υποθέτω ότι δεν θα μείνουν εκεί, είναι παιδιά 20 ετών. Το 80% είναι αγόρια 20 ετών. Αν θα τους κρεμάσουν ή θα τους σταυρώσουν δεν ξέρω», σχολίασε.

«Τους φέρεται καλά η αστυνομία»
Ο πατέρας του νεαρού ενώ ανέφερε ότι η αστυνομία φέρεται καλά στους Κροάτες συλληφθέντες, ενώ τόνισε ότι πριν λίγες μέρες έμαθε ότι το παιδί του κρατείται στην Ελλάδα για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Το έμαθα στις 4:00 το απόγευμα. Μιλήσαμε για περίπου 3-4 λεπτά. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κατάσταση είναι καλή. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την αστυνομία. Η αστυνομία τους εκτιμά και τους σέβεται. Δεν τους δέρνει ούτε κάνει κάτι άλλο μαζί τους, όλα καλά. Το μόνο πράγμα είναι ότι τα αγόρια δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο ή να αλλάξουν ρούχα», τόνισε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο γιος του έχει διαβήτη τύπου 1, αλλά αν τελειώσει η αγωγή του, τον διαβεβαίωσαν, όπως είπε, ότι μπορούν να τον πάνε στο γιατρό. Δεν έχει τραυματιστεί και είναι γενικά καλά στην υγεία του.

Δεν ήξεραν για την επιδρομή στην Ελλάδα
Ο πατέρας του Κροάτη που κατηγορείται για συμμετοχή στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου έχασε τη ζωή του ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, επισήμανε ότι δεν ήξερε πως ο γιος του θα πήγαινε στην Ελλάδα.

Ο Κροάτης είπε ότι το παιδί του τους είχε ενημερώσει τη Δευτέρα ότι θα πήγαινε σε έναν συνάδελφό του στο Ζάγκρεμπ. Μάλιστα του έδωσαν 140 ευρώ, ενώ πουλώντας προσωπικά του αντικείμενα όπως μπουφάν και μπλουζάκια, μάζεψε 600 ευρώ. «Επικοινώνησα ξανά μαζί του τη Δευτέρα στις 12:30. Μου είπε ότι ήταν στο σπίτι ενός συναδέλφου, ότι είχε ξυπνήσει και πήγαινε να κάνει μπάνιο και να φάει κάτι», είπε ο πατέρας του χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Λίγο μετά όμως, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Ωστόσο, του τηλεφώνησα γύρω στις 14:30, αλλά απάντησε ένας Έλληνας. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν μπορούσα να τον ακούσω πια, σίγουρα προσπάθησα», τόνισε ο πατέρας του νεαρού.

Τον αναγνώρισα από το τατουάζ

Ο πατέρας του Κροάτη χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, είπε ότι κατάλαβε την Τρίτη (8.8.2023) από τις εικόνες που είδε από την Ελλάδα, ότι το παιδί του ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς το αναγνώρισε από ένα τατουάζ που είχε ο γιος του.

«Το πρωί της Τρίτης, έτυχε να βρω στο διαδίκτυο δύο φωτογραφίες που τον έδειχναν να μπαίνει στο λεωφορείο και να κατευθύνεται προς τον δικαστή. Τον αναγνώρισα από το γκρι παντελόνι και το τατουάζ στο μπράτσο του», ανέφερε.

«Λυπάμαι για το θάνατο του παιδιού»
Για το θάνατο του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ ο πατέρας του Κροάτη χούλιγκαν είπε ότι λυπάται για την απώλεια του και έστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή.

«Το έχω πει εκατό φορές, λυπάμαι. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια αυτού του αγοριού, ανεξάρτητα από τη χώρα ή τη θρησκεία του. Μια ζωή χάθηκε».

newsit.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα