Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝέα Φιλαδέλφεια: «Ντροπή της Κροατίας οι Bad Blue Boys, κρατήστε τους σε...

Νέα Φιλαδέλφεια: «Ντροπή της Κροατίας οι Bad Blue Boys, κρατήστε τους σε μια ελληνική φυλακή» γράφουν συμπατριώτες τους στα social media

Μια «βόλτα» στα κροατικά ΜΜΕ αρκεί για να αντιληφθεί κανείς πως το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης της χώρας παραμένει εξοργισμένο για τη δολοφονική επιδρομή των χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ οι οποίοι σε συνεργασία με τους Έλληνες «συναδέλφους» τους δολοφόνησαν τον οπαδό της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Αν και υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι υιοθετούν τα επιχειρήματα περί προβοκάτσιας και κακομεταχείρισης των συλληφθέντων, η πλειοψηφία των σχολίων στα διάφορα portal βγάζει και την τεράστια αγανάκτηση του κόσμου για τους συγκεκριμένους χούλιγκανς.

«Τι ειδους πολιτισμένης συμπεριφοράς θα ήθελαν; Πιθανώς όχι ανάλογη με αυτήν που ήθελαν να προσφέρουν οι ίδιοι πηγαίνοντας στην Αθήνα με τα ρόπαλα στα χέρια. Έφυγαν λες και ήταν έτοιμοι να διαλύσουν τη μισή Αθήνα και τώρα που τους έβαλαν πίσω από τα σίδερα κάνουν σαν τσατισμένα κοριτσάκια» έγραψε ο χρήστης Runcek, ενώ ο ante-portas αναρωτήθηκε: «Αλήθεια πίστευαν ότι θα πήγαιναν εκεί, θα έκαναν χαμό, μετά θα επιβιβάζνονταν στα βαν και θα επέστρεφαν ειρηνικά στα σπίτια τους;»

Ο χρήστης male_provocateur τονισε: «Ελάτε τώρα, αρκετά με αυτά τα παιδάκια. Οι Έλληνες έλυσαν το πρόβλημα καλύτερα από εμάς. Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν τους λυπάται.»

Ο anti-lightning προφανώς εξαγριωμένος για τις παράπλευρες συνέπειες τόνισε: «Ντρόπιασαν όλη την Κροατία και προκάλεσαν ταλαιπωρία στους φυσιολογικούς ανθρώπους. Περίπου 4000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές εξαιτίας των χούλιγκανς. Και τώρα θέλουν το κράτος να τους προστατεύει. Όλοι είναι ενήλικοι, οπότε ας αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους. Κάποιοι άνθρωποι πέθαναν υπερασπιζόμενοι αυτή τη χώρα και τώρα έρχονται αυτοί και την ντροπιάζουν».

Γενικότερα οι Κροάτες πολίτες νιώθουν γιατί οι συγκεκριμένοι χούλιγκαν αγνοούν το κράτος, αλλά τώρα ζητούν απ’ αυτό να τους δώσει λύση.

«Οι Bad Blue Boys είναι η ντροπή της Κροατίας και το μόνο που αξίζουν αυτοί οι άνθρωποι είναι η φυλακή, στην οποία σίγουρα θα βρεθούν! Αν και δεν πιστεύω ότι είναι αθώοι, θα χάσουν την “αθωότητά” τους στη φυλακή και μάλιστα χωρίς βαζελίνη, όπως μόνο αυτοί θέλουν!», ήταν ένα ακόμη αιχμηρό σχόλιο, ενώ άλλοι αναγνώστες προέτρεψαν:

«Κρατήστε τους χούλιγκαν σε μια ελληνική φυλακή. Μην τους δώσετε τίποτα πίσω. Δεν είναι οπαδοί αλλά ανεγκέφαλοι βάρβαροι. Ας τους γίνει μάθημα.»

Sxolio5

«Αφήστε τους να μείνουν στην Ελλάδα για μερικά χρόνια, θα έχουμε πολύ λιγότερους ανόητους στα γήπεδα…»

Επίσης υπάρχουν ενστάσεις στην προσπάθεια διαχωρισμού της δολοφονίας με τη δράση των υπολοίπων…

«Ο ένας είναι δολοφόνος και οι άλλοι 99 είναι χούλιγκανς που χτυπούσαν και έσπαγαν ο ένας τον άλλον… γιατί να αφήσουν κάποιον από αυτούς να φύγει;», αναρωτήθηκε o jebonick για να συμπληρώσει ο Ivan Dakovic «Διέσχισαν εκατοντάδες χιλιόμετρα, πολλά σύνορα, είχαν ένα στόχο και τώρα δεν υπάρχουν αθώοι κάτω από πέντε χρόνια σε ελληνική φυλακή, δεν πρέπει να φύγει κανένας τους, αλλά οι χούλιγκανς είναι υπό την προστασία του καθεστώτος, οπότε αμφιβάλλω για τη δικαιοσύνη.

Sxolio8Sxolio7«Είναι στη φυλακή κατηγορούμενοι για επίθεση, ενώ ήταν οπλισμένοι με τα πάντα. Φορούσαν κουκούλες, καλύπτοντας συνειδητά και κακόβουλα τα πρόσωπά τους για να είναι πιο δύσκολο να τους αναγνωρίσουν. Επιτέθηκαν σε ανθρώπους, υπάρχει αναφορά για μια τραυματισμένη κοπέλα» ανέφερε ο χρήστης empathy.

Sxolio9

protothema

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα