Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝέα Φιλαδέλφεια: «Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά...

Νέα Φιλαδέλφεια: «Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της» απαντά η Αθήνα στον Κροάτη πρόεδρο

«Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της» σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη αναφορικά με τις δηλώσεις του Κροάτη προέδρου, ο οποίος επιχείρησε να παρέμβει και να προκαταλάβει τη δικαστική έρευνα για τα τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήδη, 71 χούλιγκαν έχουν προφυλακιστεί, ενώ η τρίτη και τελευταία ομάδα 33 χούλιγκαν απολογείται από το πρωί στους τρεις ανακριτές.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ο Ζόραν Μιλάνοβιτς, μιλώντας αναφορικά με τις δικαστικές εξελίξεις μετά τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μιλάνοβιτς δήλωσε μεν ότι δεν μπορεί να στηρίξει τους συλληφθέντες Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γιατί «πήγαν για να κάνουν επεισόδια», απέφυγε ωστόσο να τους αποδώσει τον χαρακτηρισμό «χούλιγκαν» και είπε ότι είναι πολίτες, που έχουν δικαιώματα, ενώ «οι συνθήκες της δολοφονίας δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν έχουν γίνει γνωστές».

Έτι περαιτέρω, ο Κροάτης πρόεδρος, σαν να προειδοποιεί την Αθήνα, υποστήριξε ότι «εάν η ελληνική κυβέρνηση κρατήσει και τους 100, θα είναι κάποιου είδους βεντέτα ή συλλογική ευθύνη». Υπενθυμιζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν άλλοι 40 χούλιγκαν (39 Κροάτες κι ένας Έλληνας), ενώ χθες, Παρασκευή, είχαν προφυλακιστεί άλλοι 30, οι 28 εκ των οποίων είναι Κροάτες.

Παράλληλα, ο Μιλάνοβιτς απάντησε και για την επιστολή που έστειλαν οι γονείς των συλληφθέντων μέσω της οποίας ζητούσαν την παρέμβαση των αρχών της χώρας.

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Αυτή η προθεσμία λήγει τώρα και αν παραταθεί η κράτηση για όλους τους συλληφθέντες που είναι 100 άνθρωποι δεν θα έχει λογική.

Ανεξάρτητα από το γιατί πήγαν στην Αθήνα, που πήγαν για να προκαλέσουν επεισόδια κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το υποστηρίξω, η συμπεριφορά της αστυνομίας είναι περίεργη. Δεν παύουν να είναι πολίτες και να έχουν δικαιώματα», ξεκίνησε τις διοφορούμενες δηλώσεις του ο Κροάτης πολιτικός και συνέχισε:

«Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Έλληνας οπαδός δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, δεν έχουν γίνει γνωστές. Αν οι ελληνικές αρχές κρατήσουν και τους 100 ως προφυλακιστέους, αυτό θα είναι ένας είδος βεντέτας, μια προσπάθεια απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ γρήγορα, και αυτό σημαίνει ότι μέσα στις πέντε ημέρες που τους δίνει ο νόμος, οι υπεύθυνοι, αν υπάρχουν, θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν».

Ερωτηθείς για την ανοικτή επιστολή που έστειλαν οι γονείς ορισμένων από τους συλληφθέντες ο Μιλάνοβιτς προσπάθησε και πάλι να ισορροπήσει σε… δύο βάρκες.

Αρχικά άφησε αιχμές για τους γονείς λέγοντας: «Αφήστε τους γονείς στην άκρη… Αυτοί που βρίσκονται στην Αθήνα είναι ενήλικες. Δεν τους έστειλαν οι γονείς τους εκεί. Πήγαν μόνοι τους και κάποιοι έχουν ευθύνη για ότι έγινε».

Στη συνέχεια όμως επανέλαβε και πάλι τα ίδια πράγματα για τα δικαιώματα των συλληφθέντων: «Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι η αστυνομία μπορεί να θέσει κρατήση 100 άτομα. Μπορεί να κρατήσει για πέντε ημέρες αυτούς που υποψιάζεται ότι έχουν εμπλοκή κι αυτές ημέρες έχουν περάσει. Τώρα λοιπόν η συντριπτική τους πλειοψηφία πρέπει να απελευθερωθεί. Αν τους κρατήσουν όλους θα είναι σαν επιβολή στρατιωτικού νόμου».

πρώτο θέμα

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα