Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚορονοϊός: Το 20% των μαθητών απουσιάζει – Κλειστά πάνω από 50 σχολικά...

Κορονοϊός: Το 20% των μαθητών απουσιάζει – Κλειστά πάνω από 50 σχολικά τμήματα

Ο φόβος κρατάει τους μαθητές στα σπίτια καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται και οι γονείς, ακόμη και αν αρρωστήσει μόνο ένα παιδί σε ένα τμήμα, αποφεύγουν να στέλνουν τα δικά τους στο σχολείο.


Ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων στα σχολεία, που έφτασαν στα 46.243 για τα παιδιά ηλικίας έως 17 χρονών, αναγκάζει τους γονείς και κυρίως των μικρών μαθητών να τα κρατούν στο σπίτι καθώς δεν διακινδυνεύουν να κολλήσουν όλα τα μέλη της οικογένειας.

Το ποσοστό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυτής της ηλικίας, από 17.1% που ήταν στις 10 Ιανουαρίου αυξήθηκε την Τρίτη 18 του μήνα στο 18.2%.

Ήδη έχουν κλείσει πάνω από 50 τμήματα τα οποία φυσικά θα ήταν πολύ περισσότερα ένα δεν ίσχυε το 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα.

Όπως καταγγέλλουν οι δάσκαλοι πάνω από το 20% των μαθητών δεν πηγαίνει καθημερινά σχολείο λόγω του φόβου των γονέων για τη διασπορά στη σχολική κοινότητα.

Όπως αναφέρει η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) για το λόγο αυτό ζητούν για άλλη μια φορά να καταργηθεί το μέτρο του 50%+1. Οι δάσκαλοι τόνισαν επίσης ότι παρά τις πρόσφατες προσλήψεις υπάρχουν ακόμα περίπου 9.000 κενά στα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Δήλωσαν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των Ολοήμερων σχολείων καθώς οι εκπαιδευτικοί τους αναγκάζονται να καλύπτουν ελλείψεις στο κανονικό πρόγραμμα, αλλά και στα τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης, ενώ αποκάλυψαν ότι ακόμα δεν έχουν φτάσει στα σχολεία οι περισσότεροι από τους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Πηγή:Έθνος

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα