Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚαπραβέλος: Ένας εμβολιασμένος σε ΜΕΘ στο Παπανικολάου

Καπραβέλος: Ένας εμβολιασμένος σε ΜΕΘ στο Παπανικολάου

Μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα παρατηρεί ο Διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, που αν δεν συνοδευτεί από μέτρα πριν το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και εντατικοποίηση των εμβολιασμών ενδεχομένως να οδηγήσει ακόμη και σε 10.000 κρούσματα και 1.000 διασωληνωμένους φθινόπωρο.

«Βλέπουμε μεν στο 4ο κύμα, να μολύνονται κυρίως οι νέες ηλικίες που αντέχουν, όμως έχουμε μια μετάλλαξη φοβερή και στο νοσοκομείο μας από τα 20 δείγματα που στέλνουμε τα 19 έρχονται με την μετάλλαξη Δέλτα» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο κ. Καπραβέλος.

Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στην παρούσα φάση και η μετάλλαξη αυτή έχει αλλάξει τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε όλον τον κόσμο, με δεδομένο ότι προσβάλλονται και οι εμβολιασμένοι, αλλά ελαφριά.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε δεν είναι η εκρίζωση του ιού, αυτό δεν είναι δυνατόν, αλλά προσπαθούμε να μειώσουμε την συχνότητά του και την καταστροφική του συνέπεια που είναι η απώλεια της ζωής και αυτό το καταφέρνουμε με τα εμβόλια».

Τώρα στις μονάδες του νοσοκομείου Παπανικολάου, η συντριπτική πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι, ωστόσο και οι εμβολιασμένοι πρέπει να προσέχουν, σύμφωνα με τον κύριο Καπραβέλο, γιατί ορισμένοι που έχουν μολυνθεί, φτάνουν στο νοσοκομείο με κάποιους να χρειάζονται και οξυγόνο.

Ο μοναδικός εμβολιασμένος που βρίσκεται σε ΜΕΘ στον ελληνικό χώρο, βρίσκεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, είναι οδοντίατρος, είχε κάνει και τις δύο δόσεις, έπαιρνε όλα τα μέτρα προστασίας, αλλά η μετάλλαξη Δέλτα παρέκαμψε το ανοσοποιητικό του σύστημα και τώρα δίνει μάχη για την ζωή του.

«Βλέπουμε μια κατάρρευση του ανοσοποιητικού του συστήματος και δεν μπορώ παρά να το ανακοινώσω ως εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, ότι το εμβόλιο προφυλάσσει από την δύσκολη νόσο, την απειλή που χτυπάει την ζωή των ανθρώπων» σχολίασε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα