Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚαμπανάκι Σαρηγιάννη για τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Καμπανάκι Σαρηγιάννη για τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

«Είμαστε σε αυξητική πορεία εδώ και αρκετό καιρό στην Θεσσαλονίκη σε αντίθεση με την Αθήνα όπου υπήρχαν αυξομειώσεις και μια σταδιακή αποκλιμάκωση και περιμένουμε να επιταθεί από την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι το τέλος του μήνα, αρχές Οκτωβρίου μπορεί να φτάσουμε και παραπάνω από την κορύφωση του 3ου κύματος, κοντά στα 500 κρούσματα (σ.σ.ημερησίως)», προειδοποίησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ωστόσο, λόγω του εμβολιασμού, εκτίμησε πως θα πάνε καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με το 3ο κύμα, γιατί δεν θα έχουμε βαριά νόσηση στον ίδιο βαθμό. Οπότε πρέπει να διαχωρισθούν τα κρούσματα και η βαριά νόσηση. Ωστόσο δεν πρέπει να χαλαρώσουν οι εμβολιασμένοι, με την λογική ότι νοσούν ήπια, γιατί και πάλι μπορούν να διασπείρουν τον ιό.

«Ναι μεν η αύξηση της διασποράς δεν συνεπάγεται ταυτόχρονα αύξηση των εισαγωγών σε ΜΕΘ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με την αύξηση της διασποράς δεν αυξάνεται ο κίνδυνος και σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο κοινότητας». Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη εκστρατεία πειθούς από τους προσωπικούς γιατρούς. Είναι σημαντικό, λέει χαρακτηριστικά, να απαντήσεις και να ακούσεις τους προβληματισμούς αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα